Male novine

V

Ц Ц

Ш

т &

Раденичка школа Женског Друштва (господска ујгица бр. 17) иртша редовне ученице до 15. Сентембра о. г. а ученице са школарином и ноелс овог времена у свако доба. Иоред досадањих врста радова и предмета учиће се од сад у истој и ткање српског платна. Ближе одредбе како за родозну ученнцу, тако п за ученицу са шкодарином дознају се у самој школи. 1. Августа 1890. у Београду.

I 5

5, 8, 10.

Унрава Женског Друштва.

тт

В У К 0 В И Ч К А

г- 51 м в о о © м гс е Н 0 н о

о

Б7К0ВИЧКЕ КНСЕЛЕ ВОДЕ пмам доста на главном стоваришту и нродајем: На више 100 Флаша од 1000 гр. дин. 50'100 Флаша од 500 гр. дин. 36'Потрошаче, иатриоте, докторе и аиотекаре умољавам, да се заузму да што вшпе нашу домаЛу воду препоручују, пошто је призната од најстручнијих лекара да је најбоља и иајздравија за ии(1с. Јуна Београд ГЛАВНИ ПРОДАВАЦ 508,13-15 Сима Р. ОбрадовиЂ

КИСЕЛА ВОДА

сб Он Сн о ф гЈ^ а р о СС Сн \о О

ф К о

Завод Винтербергов БЕЧ, \Уаћгш^, СоШ§е-Ап1а$еп Каг1-1ус1ујд81габбе № 30 и 32. ВЕЛИКИ ДЕВОЈАЧКИ ПАИСИЈОНАТ Са лепо удешеним салама за учење, спавање и конверзацију. Дивне баште. Здрав положај. Сведочбе. државне. — Власница г-ђа Марија Винтерова. 568, 20, 25, 31, 5, 9, и 16

Требам шегрта за моју трговину који може одма етуиити. Милутин Ђ. Ристић 598,

«117*

Ш

1—3

ДРЕБДА, од 1 год. и 3 мссеца иродајем. Отеван Илиј^ поручик инж. 5, 7. 9,

ИЗГУБЉЕН. Првог ов. м. у г.ече пзгубљен је један брилијаитски брош идући од ОФицирске касине. теразијом и призренском улицом. Који га буде нашао умољава се да га донесе у призр. ул. бр. 9 где ће и награду добити.

593

4,

7.

Један нов Фијакер (оаетон) продаје ее у Граид Хотелу е по* вољиом цеиом. 576, 1— 3 у Симићевој улицн бр. 8 на Енглезовцу продајем. Уиитати Балканију или Васу СабовљевиНа.

20

јефтпније

Књижарница А. Пурића у Београду и Врањж За школски течај 1890/91 год.

20

јефтиније

препоручуЈе своје богато сложиште КЊИГА ШКОДСКИХ за науку, музику и забаву како на српском тако и на свима страиим језидима. Атлаза, Мапа и Глобуса главно сложиште књига и издања војног министарства. примам на-руџбине за набавку књкга и повременпх списа како на сриском тако и на свима страним језицама брзо и тачно.

Велики иобор хартије мастила, пера, оловака. воска, перореза, шестара, тораба, дивита, разних боја у кутијама и свега писаћег и цртаћег прибора. Протокода пшартаних и нешпартаних разне сорте и величине, тврдо повезаних у енглеском платну. И К О Н А на платну (мушеми) и блеху, фино зејтин-бојом израђених по православном типу и обреду. СЛИКА Фотографисаних, литограФисаних, колорисаних и зејтчш-бојом израђених у широким златним оквирима.

велики избор најфиније АРТИЈВ И КОЗЕРАТА са с.товима (Монограмима) у разним бојадисашга и поБлаћеним шарама ОЕАШ СН01Х БЕЗ ПГУНЕН вегћез е^гапдегв Без со1есиопз 4ез ргесез БЕ МИЗКбЦЕ 1п41в6пе е"ћ ^гапеег Ее р1из (Јгап<1 аззогишеп^з (1ез сИ^егз оћјес(;.8 БЕ РАРЕТТЕН1Е.

596,

5, 10, 14, 18.

3, 11, 25, 31.

НА1НОВШЕ СТОВАРИШТЕ МУЗИКАЛНИХ ИНСТРУМЕНАТА и то: ■кемане са и без нутија, виола, чело, флаута и нларинете од разна дрвећа пзрађених, армонина разиих од једпог и два реда онарина-штимоване разне велпчине. Маде вергле и разне швајцарсне музине. Херофони са разнпм српским и стран. комадима. Жице од црвва, срме, челина и свиле у најбољој каквоћи и све остале приборе за горе наведене инструменте. Ћемане нарочито удешено за 1>аке са фин . гудалом, колофоном и резервном жицом од 10 дин. на више. Поруџбине из унутрашљосгн извршују се тачно и солидно. Понизни АДОЛФ РЕШОВСКИ пређе А. Путник.

I

Највејје и најугледније књижарско издање у Срба. Д Препоручујемо ово дпвот-дело, које је најзгодније 1гј>и сваковрсним приликама ПЕВАНИЈА

ЦЕЛОКУПНА КЊИЖЕВНА. ДЕЛА НАЈВШГ ПЕСНИКА ЗШЛЈ-ЈОВЛНЛ ЈОВАНОВИЋА у двојаком издању по 80 табака највећег кварт Формата (620 страна)

Наштамиана је и одобрена од Г.тавног просветног савета и господина министра просветс за ручну ђачку књигу: ГРМАТИЧИШ за III разред основ. школе " од ЈШЗив. П. Симића Ц ена 50 пр . дин. Може се добити у књижари В. Валожика у Београду, Душана Валожића у Нишу и свима књижарана у Србији. 581, 2о, 27, 28, 29, 31, 1, 2, 4. 5, 12, 15, 21.

ЗНАТНО СПУШТЕНА ЦЕНА У депе платнене корице увезано: издање за народ 6 дин. дивот-пздање 1 (11 *111 10 дин. I или ко жели у невезано може имати у свескама и то: ша пздање за народ у 10 свезака .... 4 дин. дивот-издање у 10 свезака V С11тШ 7 д И ц; А ко желп може поручити у следећем скупоценом повезу: *"5§В у златпим дивно изјшђеним корицама издање за народ 8 дпн. у златним дивно џзрађеним корицама дивот издањс са златним обрезом 12 дин. Ово дивот издање је на најфинијој артији боје слонове кости. Ш5 Да би „ П еванија" у срцс нашега народа доирети могла, и да би је сваки честити и најсиромашнији Србин набавити могао и с њоме свој стол украсио — рсшисмо, да од сад „ П еванији", том ремек-делу, цену знатно, тако реКи у иола саустимо, и да тим начином свакп Србин, Срнкиња и Српче свог до данас највећег песника З мај -Ј ована Ј оваповића и његове неумрлс умотворине упозна; а уједно сматрамо за дужност нашу — када већ толпко грдан капитал у књиге срнске — а нарочито у „ П еваншу " З мајеву уложисмо и жртвовасмо — да нашем народу иружимо јефтину и корисну а и здраву дуилевну храну. ШОГ Ове знатно спуштене цене „Певаније" важе само за готов новац и без инанвог рабата. ФИЛИЈАЛ КЊИЖАРЕ

519,14—20

Бра^е М. ПоповЉ Кнез Михајлова улица број 15

Власник и главни уредннк Иера Тодоровиђ.

Одговории уредник Св. Јаношевић.

„СмИЉЕВО" ШТАМПАРИЈА Пе РЕ ТОДОРОВИЋА