Male novine

БРОЈ 350.

СУБОТА 22. ДКЦШМБРА 1890.

ГСДИКА Ш.

јШАЗИ свлки дан

БРОЈ 10 П. Д. ЦЕНА ЗА СТРАНЕ ЗЕМЉЕ НА ГОДИНУ ....... 30 ДННАРА НА ПО ГОДИНЕ 15 НА 3 МЕСЕЦА 9 „ II РЕТГГ Ј01ЈКЖ

ДНЕВНИ ЛИСТ ЗА СВАКОГА Претплата из унутр. полаже се само код пошта

Ва Београд нема претплате - ЛИСТ СЕ ПРОДАЈЕ НА БРОЈ 1

ПИСМА И РУКОНИСИ ШАЉУ СЕ ВЛАСНККУ Г МАЛИХ НОВИНА" ЦАРИГРАДСКА УДИЦА БРОЈ 6. Претплата се прима код свију пошта у Србијв

ЦЕНЕ ОГЛАСИМА Па првој страни од петитног рвда 20 пара дан. а на четвртој од иетит реда 10 пара дин. КТЗПО^ЛЛЕО СТДЈЕ 50 ПДРг. ДПЕ. ОД ЛЕТИТНОГ РЕДА Е1ЈСШЕ 2ЕПТШБ

ОГЛАСИ ЈЕВТИНО И СА СЛИКАМА

З а свако оглапгеље нлаћа св државне таксе 20 пара дин.

ВЕЋИ ОГЈАСИ ПО ПОГОДБИ

ш ш

'■ш

I"

ш а®

ш

т

Ш

ш ш ж

Ш III

«. 8 ш

X < И 0 №

НОВА ШЖШ Пере Тодоровића У СОПСТВЕНОЈ КУЋИ НА ЕНГЛЕЗОВЦУ.

Поред наше штамиарије, која израђује све врсте шта.чиарских иослова, сарелтлн с.мо и нагие стовариште, снабдсвено свима сортажа хартије и сваковрсним материјалом и ирибором за гитамиање и иисање. ПочињуКи од хартије, које имамо 'у 60 разних сората, иа до најмање иисаИе иотрсбе, до иера и увлаке, све се можс добити у нашем стоваришту, и то како на круино, та.ко и на ситно. НабављајуКи материјал на самом извору — у фабрикама, ми можемо ионудити штовапој иублици наше есиаие иод најиовољнијим условима и најјефтинијој цени. Штованим муштеријама из унутрашњости гиаљемо иоруџбине брзо го тачно, а онг1 илаИају есиаи ири иријему на иошти. Нарочито се иреаоручује.ио ранним надлештвима: окружним и среским канцеларијама, оигитинским судовима, разгшм школама, штедиогтцама,, сваковрсмим дружинама и тшжарижа ио унутрагињости, као и г.г. адвокатима и свима другим особама, које канцелиријски материјал иотребују у веКем размеру. *• *■ % Штовано-ј публици београдској, а гшрочито станоенгсштву нагиега врачарског краја, стојимо на услузи богатим избором, брзом иослугом и најсолггдгтјим ценама. Нарочито се препоручујемо ■ђачким родитељима, пошто смо наше стовариште богато снабдели поглавито ђачким школским потребама. Радгг. олакшице око исилате сггтнг/х дечијих трогикова, уредгиш смо нарочите Јјачке кгшжггце, где Ие ђачки родитељи својеручно уаисивати шта треба детету издати из гшшега стоварг/шта. Те рачуне дечији Ие родитељи доцније исила/швати месечгго, тромесечно г(ли како сами одреде .*) Муштерије из средине вароши могу иоргучити гито им треба и у гшшој каигџларији п Валканији и , цариградска улица бр. 9. Доеољно је да иа листиКу хартије наиишу шта жсле, иа Ке им стваргг бгт< донесене куИи. ЦВЈр" Стојимо на услузи штованој иублицгс и за набавку свијгу књига, на, сриском, немачком, француском, руском гг гу оиште на свима језицима. Стране књиге иродајемо ио оргпггналггој цени каква је на месту где је књига изагила. Поштованим муштеријама, којгс ггуиг/ју на круино. учигшЛемо свс моггуИе олакишце за илаИање, гшрочито биКемо на услузи г.г. књижарима из унутрашњости. Све књиге гмје се код нас гшштамиају као нагиа издања радо Кемо датгк у замену другим издавачима, или у комисиогг књижарсшм радњама с уобичајеним рабатом. Госиоду иисце молимо да нам своја дела иошљу у комисион; ми Иемо се старати да ггх расиродамо и свака три месеца иолагаЛемо рачун од иродатих књига. Књижари Смиљево — Београд. 17. Новембра .18.90 г. Београд. С одличним штовањем Штамиарија и нњишара „Смиљево"

*) Ове књижице удобне су из више разлога. Дете ие доби)а новац у руке да га изгуби, за што друго иотроиш или куиљему ства/р иреилати; још из раније учи се реду да сваки свој трошак уиише; најиослв, ове књижице иоказују колико родитељи за децу иотроше за еаме школоке иотребе, и, виде&и то, дете се учи да буде благодарно за иримљвно доброчинстпо.

х

ПРИВШГ02Ш ШОДНА БАШ КРШВИНЕ СРБИЈЕ исплаћиваће од 2*ог јануара идуће 1891<ве године тринаести иаматни купон еа евојих акција, еваки куион еа по дин. 3 75 пара динареких. Суме од 10. динара на више иегглаћиваће алатом. Купоне ваља иодиоеити на иеплату бан* чином одељењу за зајмове на залоге и оетаве са епиеком у коме ће они бити по реду изложени и који подноеилац треба да потпише. Спиекове издаје речено одељење бее* платно. Имаоци купона из унутрашњоети могу их наплатити и код евојих новчаних завода.

1—3

С1 БРШКЕ ЧУКЕ ШЛЕСКОГ г МАЂАРСКОГ

за ложење свију врста пећи и штедњака (шнархерда) ПРОДАЈЕ ПЕТАР Ј. ПЕТРОЗЕИ

48 5—6

бравар

Бесплатне поруке за трговачко^занатлиеки гае* матизам не нримају ее. Према томе еве иријаве без пара сматрају ее као да не поетоје.

шмш

шшмшшжетш

ВИНА БЕЛА И ЦРНА на мање и вигае продаје. 79 122, 23, 24, П. Убавкик

КУПУЈЕ КУПОНЕ ОД СРП. ЛУТРИС. дозова бр- 10. по 3. дин. 10 пара дии. комад. Марко Барух еараФ до Ајдук Всљка. 1010—1—5 22,'23 24, 25, 26.

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ

Субота 22. Подвала. Недеља 23. Сооска дола.