Male novine

куаовању истих срећака. С поштовањом Љубомир Ј. СтанковиЂ 634 бравар из Крушевца

у администрацији „М. Новина

би имао нека се пријави адми нистрацији ,Малих Новина."

ним и незнаним, који су из пажње према домаћој занатлиској производњи откупшш срећке издате од потписатог, да ће вучење

Дијамантска грана. Уцаваче и младожење, који желе да за ериску ношњу набаве по сауштеноЈ цени од конца нову циту дијамантску грану, необичне леаоте и величине и особито укусне из раде, нека упитајуу Администрацији овога листа.

гласе доносе „ Мале Новине„ по најуме-

ренијОЈ пени

Ситне објаве по грош од

петит реда,

ДЕЛИКАТЕСНА РАДЊА

КАРЛА ПЕРОЛО

добила је евеже робе и то : разнб двликатесне робз, прашке шунке, маџарске саламе, кладовског и руског ајвар .1, разЕОГ страног сира, као: рокфора каменберга, империјала, ементалера, пармазана и т. д. правих италијанских макарона, све врсте конзерве, као: зелен пасуљ, грашак, шпаргле, трифле, печурке и т. д., финог француског зејтина за мајонез, разне сорте компота и то: од малине, јагода и другог трстанског воћа у шећеру, најфинијих француских бонбона за послуживање о славама, финих чоколада и какао, малаге грожђа, урме, марона, бадема, више сорта руског чаја, све врсте правих енглеоких бисквита за чај и нослуживаве; такође се може добити разних паштета од зечије и гушчије џигерице, а по наруђбини ван ну!е како оједина јела, тако и цео ручак; орпског и отраног вина у Флашама, Француског коњака, шапмања, Француских ликера и бавароког пива у Флашама. Иоруџбине из унутрашњости врше се брзо и тачно. Имам и једну повећу партију разне величине празних сандука на продају а такође и празних буради од зејтина за купус. Умољавам поштоване муштерије да ми изволе укавати свој поверење, које ми је и до сад указивало. С иоштовањем , КАРЛО ПЕРОЛО >$♦.!,+, Краљ. срп. двор. лиферант^^^Ј^^Н^ ■ ЦН ■

ТЕЛ2Ф0Н Р ^БЕ И К7ЋЂ БР. 243

ГВОЖЂАРСЕА РАДЊА

БЕОГРАД—САВА Нрепоручује своје велико стовариште и иекључи продају

КАСА

ш чувене фабри: е АНТОНА МАШ" БЕЧ којима ни ватра ни обијање не може нашкодити а са патент бравама из које се кључеви не могу извадити док се каса нотпуно не затвори. Нарочито се обраћа пажња Општинама, државним надлештвима, Новчаним Заводима, Землорадничким задругама и у опште свима који касе потребују, да ћу како квалитетом тако и умереном ценом сваку конкуренцију с збити. Илустровани ценовник шаље се на захтев бесплатно Поруџбине из унутрашности извршујем тачно и брзо.

КССХ2 Т- Б0ГА1ЕВЧКВЕ1А

БЕОГРАД — Кондина и Светогорска ул.| ћошак Само се уз доплату шаље. | Главно стовариште Пожаревац Андрејевић и Б. Пејић трг.; Краљево Драг { Кнежевић и брат трг ; Гмедерево Јов. Николић — Ужичанин трг. Чачак.| Г1етар Милановић, трг. Лесковац: Г. ГЈавловић код љубичице. Ваљево Љ. Кузмановић трг.; и у свима бољим трговинама по унутрашњости. За МОЈв горње препевати ваис за лицв тако » за носу чинам св свамим аустро-унгар I ским, немачким, и француским спе ијалитетима ове врста како у дејству ква литвта тако и у ценама Деополд Грауер конфек за женске у Нишу и Крагујевцу; Радовазновић и Јефтановић трг. Трстеник; Милан Радовановић трг. Вел. Градиште.

Ш оН ЕГЕ.АК И Н0Ф31ГИ

Е.тектрична штампарија С. Хоровица Ц«р Урошева ул. бр. 5.

Веоград

Одговорни уредник Пера Тодоровигћ Свето-Сааска улица бр. 22.

Заинтересованима Јављам свима пријатељима зна-

бихи 9 Марта 1903 год. Узрок досадањег одлагања није до мене, већ до слабог одзива пубжике у

Стдобан стан за самца или ома•» њу породицу, може се одмах добити у Зориној улици. Упитати

Женски прстен или минђуше, с крупним брилантом, по умереној цени, радо бихкупио. Ко