Male novine

ш

ЗАСТУ ИНИШТВО 11ИВАРЕ ЏцуС. Ј. Косовл>анина јавља поштоваким потрошачима пива да је добило три врсте! пива из новоподигнуте парне пиваре и данас 22-гог фебруара на дан ПРОГЛАСА ЕРАЉЕВИНЕ иустило у потрошњу како у бурадима тако и у Флашама СДЛВ&70Р НОСОВО И МОРАВАЦ Ова пива точе пивнице: ТАКОВО на Теразијама, хотелј ОРПСКИ КРАЉ хотел ЛОНДОН, ТРГОВАЧКА КАФАНА,; ДВА СОКОЛА. Умољава се поштована нублика да изволиј посегити ове локале и опробати ова СРПСКА ПИВА НЗ. САЛВАТОР ТРАЈЕ САМО НЕКОЛИКО ДАНА I 65 I

ПОГЛЕДДЈ №Е

ЧИТАЈ - УЗИИ - НВЋЕШ СЕ КАЈАТИ Гарантујем да је подпуно нешкодљиво! н госпо);ама: свака женска — кој ма каккво улепшавајуће срество употребљава, треба на нрзом месту да паази, да буде нешкодљиво, т. ј. не садржава: нити живе, нити олова, ните лаписа; ако оће да сво- млађани изглед како лице тако и зубе до велике старости одржи; у томе погледу — усљед многих мојих покушаја и дуже времена праксе, пошло ми је за руком п. н. госпођама моја овдо сљедећа улепшавајућа средства као нешкодљива преноручити; која су за ово кратко време како у највишим круговима и варошима, тако и у најнижем сталежу и мањим местима — су врло омиљена постела. Ако оћеш да си лепа а ти узми само једанпут и проба}: КРАЉИЦЕ НРЕМЕ: без зејтина, без масти, с тога не прља нити јастуке, нити кожу, брзо уклања: пеге, клеке, лишаје, црне и црвене коже, испод кожно сало (МИеввег) прави лвце чисто, глатко и порцеланско, заглађује боре, те даје млађани изглед, Вел. дупла тегла 2 дин. Сапун 1 50 дин. Ако оћеш да имаш зеп^, густу дугачтсу и чисту косу а ти узми: Аспасија помадз и балзам за цастење косе, даје коси лен сјај и мирис, спречава опадаље, неда да коса седи. 1 велика тегла 5 динара балзам \ 1 ! 2 динара. Молсрин је најбрже н најбоље срество бејадксање косе, бра в и бркова не са жага нити олова, нити сумпора, с тога шкодљиво а не премећава се — нити најбољим оком. Од једаннут фарбаље траје б—10 недеља I. кутија 4 дин. четк к' томо 0'80 дин,

V?

«51

ЛОТРОШНЧИМД гдсд Јављам да сам удесио за пренос мстог нарочит - колаР*" да се бурад и сандуци у преносу не кваре. Награда за експедицију и пренос као и до сада. Такође со у целим вагонима товарим а подвоз же-|^. љезницом као што сам у прошлом огласу јавио плаћамц. ја до сваке станице. Ц* С поштовањем ||* РАЈА С ПОПОВИЋ Шпедитер и Комисионар из Ееограда.

ТЕЛЕФОН РАДБЕ И К7ИЕ БР. 243.

ГВОЖЂАРСКА РАДЊД Ф&01 цржншт БЕОГРАД—САВА Препоручује своје велико стовариште и искључиву продају

ш

99

КАСА

а

т

ич чувене фабрике АНТОНА МАИЈ БЕЧ којима ни ватра ни обвјање не може нашкодити а са патент бравама из које се кључеви не могу извздити док се каса иотпуно не затвори. Нарочито се обраћа пажња Општинама, државним надлештвима, Новчаним Заводима, Землорадничким задругама и у опште свима који каее потребују, да ћу како квалитетом тако и умереном деном сваку конкуренцију сузбити. Илустровани ценовник шаље се на захтев бесплат но Поруџбиве из унутрапшости изврп.1ујем тачно и брзо.

ТЕЛЕФ-Е РлДЕЕ И КУЋЋ ВР. 213.

Наша мила и ннкад неирежаЈБена

Лепота је богатетво Лепота је еила

добива се у Апотеци код „Српског Грба® 18051 Т. БОГДТИНЧХВт БЕОГРАД — Кондина и Светогорска ул.! ћошак СамО се уз доплату шаље. [лавно стовариште Пожаревац Андрејевић и Б. Пејић трг.; Краљево Драг. Кнежевић и брат трг ; Смедерево Јов. Николић .— Ужичанин трг. Тачак. Иетар Милановић, трг. Лесковац: Г. Павловић код љубичице. Ваљево Љ Кузмановић трг.; и у свима бољим трговинама по унутрашњости. За МОјВ горње препеватв вбк за лсце тнно в за носу чмнавд се сваким аустро-унгар свкм иемачким, и францускии спв ; ијалитеткма све врста кано у дејству ива литета тако н у цеиам Леополд Грауер конфек за женске у Нишу и Крагујевцу; Радов:.новић и Јефтановћтрг. Трстеник; Милан Радовановић тгр Вел. Градиште. Опира.ДнмигријенпК и син чрг. Леекоиац Милорад Васпћ трг. Обреногаи Лакић и Јеремић тр:. Ужпце Поиокиђ чрг. у ( \

Јелица

г I IV!

СШМАМОВЕЕ (§оиЛге Ае §еаиИ

19, Ние Ујујеппе, РАЛ13 РагГшпепе а ђазе (1е СЕПМАИОПЕЕ 4 ћазе (1 1В1 5 АМВВЕ ПАИ5 Т0иТЕ5 1Е5 В0ММЕ5 МА150М5 0Е РАКРЏМЕР1Е ЕТ РНАВМАС1Е5.

испусгн овоју млађану душу 2. фебруара у 7. чаоона иуутра иос.н' двомесечиог толког боловања а сахрањепа 3. фвОруара у породичиој 1'рОбнИЦИ. Јивљамо сродницима, нрпјатељима п нозианицпма за ову жалосну вест п молимо их ча саучешће у иашој ирввеликој тузи. Поводом смрти иенаборављене нам покмјиице, иалазимо се побуђени ивјанити иашу внлику благодарносг, Госпо|ака: ЛвДИ Д -р Алексића, Настасаји Ђури^кн, Савки Радојковакки и Отанки Љубачикки, које еу аа време тешке бодеоти и ири оцреми миле нам иокојницо указале велику по.чоћ н брижио се старале да и.ам нрч овом тсшкем губитку од иомоћи буду. У истој мери благсдаримо Госнодн лекарима, Д-ру Станојду Вук човићу, Д ру Јовану Адексићу н Д-р Живану Влајићу, који су со свесрдно заузимали да нам милу покојаицу од смргп сиасу. Не мање благодарнмо и свима осталим грађанима, обојега нола варошице Градишта, који ири сироводу и погребу присуствоваше, као и онима, који из пажње и поштовања према драгој нам иовојници, при спровод.у своје радње затворише, а тако исто и рођацима и иријатељпма са оране, који нам путем телеграма саучешћа у тузи јавише.

Фебруара 1903 год. Градиште

Електрична штампарија С. Хоровица — Београд Дар Урошева ул. бр. 5.

Ожалошћени: Мати: Јулка уд. Иавловићка; сестре: Јелвна, Ружица и Љубица; зетови Велимир Ш. ТодоровиЂ, Милош П ЂорђввиЋ; Ујаци: Алвкса ДимиЋ и Дим. Димиђ, сестрићи и сестричине: Милица, Ђорђе, Даринка, Павлв, Ђорђв и Драгица.

Одговорни уредник Пвра Тодоровић Светв-Савска улица бр. 22.