Narodna skupština

и

ПРЕДЛОГ ЗАКОНА

потпомагању витешних и културних друштава,

ТЕ ||.

Ова удружења, којима је задатак да помажу Физичко развиће народа, да у народу буде и учвршћују дух витештва, војничких врлина и родољубља, стоје под заштитом државе и могу добити од ње помоћ.

Тога ради, ставља се на расположење Председнику Министарског Савета сваке године сто хиљада динара, које ће он, по споразуму са Министарским Саветом, делити тим удружењима.

Чал. 2.

Стрељачком Савезу издаваће држава још поред тога 200.000 дин. годишње, као помоћ за куповину муниције, коју ће му Министарство Војно уступати по цени коштања.

Чл. 3.

Закон овај важи од дана кадга Краљ потпише.

ДРЖАВНИ САВЕТ КВРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ

— > ефБр. 453. 17. септембра 1919. године у Београду.

Господине Председниче,

Државни Савет расмотрио је и проучио предлог закона о потпомагатјиљ витешких и културних друштава, који сте му писмом Вашим од 10. јануара 19191! год. П.М.Бр. 1. изволели послати на оцену и мишљење, па му је час поднети Вам следеће своје мишљење:

Исти пројект у нешто другом облику као посланички предлог био је в једном на оцени пред Државним Саветом. Савет га тада у начелу усвојио, п 0

овог новог Пре ца. Ово ул о лико_ пре, што у је члан !. овог ел. тога, као назив његов, саображен раније датом мишљењу Саветском.