Narodna skupština

О). ако у року од о месеци после уношења xHMpMX сума капитала Друштво не приступи пзвр'ецењу радова.

Чл. 47.

Ако израда и опрема пристаништа, магацина ) га слагалишта не буду вршена са брзином, која тасодговара року довршења радова, или ако Друштво зене буде испуњавало одредбе овога Закона и наТосређења надлежних Министара основана на овом звЕдакону као и на основи Друштвеног статута и тососталих правила и прописа, пили ако Друштво "знне би испуњавало обавезе дате му овим Законом, кетрада ће надлежни Министар опоменути Друштво н ти наредити му, да се строго придржава одредаба уфптравилника и уредаба и да тачно испуњава опссвоје обавезе.

Чл. 48.

Ако такве опомене и наредбе Министра Грачосђевина не буду испуњене у тромевечном року, кеттада ће Српска Влада имати право, да реши да кворадове сама доврши. По довршетку радова Дрвнскава задржава право да се изјасни, је ли то овбрадила за рачун свој или за рачун Друштва. У упоовом случају даће пристаниште у експлоатацију А Друштву а у првом цело предузеће припашће држави. У првом случају држава ће се смазаттрати као дужник акционара и исплатити им стосуме уплаћене по свакој акдији, које ће тиме гпобити уништене.

Чл. 49.

Ако у тромесечном року не буде извршено теннаређење Министра Привреде, основано на од"одредбама овога Закона за време експлоатације туштристаништа, то ће Министар имати права да =ннаређење изврши сам на рачун Друштва или ће оппо одобрењу Краљевске Владе узети цело прегаедузеће у државну управу по одредбама претгохкодног члана.

Чл. 50. 1

У ванредном случају, кад су неодољиве силе пи други узроци независни од Друштва, омели извршење датих наредаба, онда ће се пре пригешмене мера, предвиђених у предидућим члановима оовначени тромесечни рок продужити за онолико, онколико су дотични узроци могли омести извраштење датих наредаба.

Извршење радова.

Чл. 51.

Типови и детаљни планови магацина и сламвптталишта на пристаништу и по унутрашњости на 4“

24