Narodna skupština

- Чала. 72.

Ако комесар нађе да неки Друштвени чиовник ради против државних интереса, па ако е то докаже, онда је Друштво дужно по тракењу Министра Привреде тога чиновника да 'клони из службе.

У O Плата комесара, канцеларијски и остали рошкови падају на терет Друштва. Они се уносе 7 буџет Друштвени и сваке тодине у напред се стављају Министру Народне Привреде на раположење. -

Проширење радова друштва.

| Чл. 74. -

Ако за време трајања ове концесије приуода посла буде захтевала да се прошири круг делања Друштва, тада ће на његову молбу Кравевска Влада, по одобрењу Краљевом, моћи то учинити. - :

Ако би пак проширење круга делања или проширење постројења било по сопственој пнипијативи Друштва или на захтев Владе, сходно Чл. 16, захтевало увеличање друштвеног капиrana, тај капитал ће се повећати издавањем облигација чије услове реализације утврдиће Краљевска Влада по одобрењу Краљевом.

Ликвидација.

ЛЕО

У свима случајевима престанка Лруштва по одредбама овога закона или случаја преноса овога Друштва на државу, поставиће се једаи ликвидациони одбор од пет чланова од којих два бира Српска Влада а два Друштво, петог ова четири члана.

Ликвидациони одбор има да, према. одрелдбама овога закона, одреди узајамна права и дужности држави пи Друштву једно према другоме.

Завршетан. Чл. 76. 2 У свима случајевима, који нису предвиђени

овим законом и на основи његовој прописаним уредбама и статутима, важиће и биће за Друштво обавезни сви постојећи земаљски закони, а тако исто и они који могу бити издати за време трајања концесије. E Or

Овај закон ступа на снагу кад га Краљ пот-

пише а обавезну силу добија када се обнародује.