Narodna skupština

А

9900; П класа 1800; Ш класа 1500 и ЈУ класа 1900 динара на годину.

Остало особље: као служитеље, надзорника, куће, кочијаша и раднике до 1900 динара на годину поставља Управа Државне Штампарије у границама одобреног буџета, а преко те суме Управни Одбор Самосталне Монополске Управе сходно чл. 6. тач. 14. Уредбе о Самосталној Монополској Управи.

Члан 9.

Уредбу за Државну Штампарију прописује Управни Одбор Самосталне Монополске Управе, која важи пошто је одобри Министар Финансија, пи санкционише Њ. В. Краљ (чл. 2).

Члан 10.

Издаци и примања Државне Штампарије врше се на основу државног буџета п саобразно овом закону, уредби о Самосталној Монополској Управи и уредби за Државну Штампарију.

Прелазна наређења

Члан 1'!.

Садања Државна Штампарија ликвидираће све своје послове до 31. децембра 1911. год., а од !. јануара 1912. године Државном Штампаријом рукује Управа, Државних Монопола.

јан 12.

Управа Државних Монопола примиће од садање Управе Државне Штампарије њену сиро вину, полупрерађевине, готову робу, монополисане израђевине по цени коштања или по оцени комисије, а машине, алате, справе, зграде и сав остали инвентар по оцени комисије, коју буде одредио Министар Финансија у споразуму са Министром Просвете и Црквених Послова.

Члан 13.

Управи Државних Монопола ставља се овим законом у дужност, да припреми до 31. децембра 1911. године све што је потребно, како би од 1. јануара 1912. године Државна Штампарија радила као подручна јој установа.

Члан 18.

Овај закон ступа на снагу, кад га Краљ потпише, а тада престају важити: „Закон о устројењу правитељствене књигопечатње од 8. Фебруара 1862. год.“ са свима његовим изменама и допунама, као и сва правила и уредбе о Државној Штампарији и одредбе других закона,

које би биле противне овом закону.