Narodna skupština

има права ради уверења, да изврши преглед, те ла види, да ли роба одговара оној означеној у при| јави односно у увозној упутници и спроводници. __ Преглед бродова за време њиховог стајања, у српским пристаништима вршиће се од стране царинских органа уз припомоћ органа капетана пристаништа, ако га у месту има, у свако доба.

Ча. 6.

Роба се може преносити и путници могу прелазити преко царинске линије само признатим царинским путевима и на оним местима која су за то одређена.

Насипи и друмови на граници, које гради држава, округ, срев или општина сматрају се за

ска власт као такве, а железничке пруге приз"_нати су царински путови.

Чл. 7.

Бродови који броде пограничним рекама смеју пристајати само на оним местима где постоје царинарнице и где им је место одређено. За бро"дове који искључиво плове у домаћој прибреж_ној пловидби вреде специјални прописи овога "закона.

| Услед неодољивих узрока, бродолома и других елементарних непогода, брод може пристати уз обалу и ван одређеног места, али старешина његов мора о томе одмах известити најближу царинску власт или финансијску стражу.

Ако је било потребе да се роба из брода.

пстовари на обалу, она се са обале не сме подићи без одобрења царинске власти.

Ни један брод, шлеп и др. усидрен у пристаништу а непривезан за обалу, не сме дозволити пристајање уз. њега бродовима и чамцима који долазе са суседне стране обале, Ко противно поступи, казниће се по чл. 177.

Чл. 8.

Чамци и барке које долазе из иностранства, морају пристајати поред српске обале само на местима. одређеним од стране царинарнице, и то само у времену од изласка до заласка сунца. Ако желе ући у домаће притоке Саве и Дунава, морају се претходно јавити царинарници.

Ако на самој граници не постоји царинарница, забрањено је железничким возовима који долазе из иностранства пристајање, истоваривање робе, примање и искрцавање путника у међупростору од границе до прве граничне царинарнице. 4%

признате царинске путове, ако их означи царин- |

27