Narodna skupština

28

Чл, 9.

Роба, се може преносити преко царинске линије само од изласка до заласка сунца.

А у свако време могу се преносити:

а.) пошиљке које пошта преноси;

6.) роба коју железница и бродови у редовном путничком саобраћају преносе, или за коју је царинарница извештена раније, и

в.) пртљави путника који железницом или бродом путују.

Старешине железничких или паробродских станица дужни су извештавати за времена царинске власти о реду вожње и о саобраћају ре-

довних и ванредних возова који долазе из ино-

странства. Исто ће тако јављати царинарницима пи о задоцњењу возова и бродова.

Чл. 10.

Ма како или ма кад да је донесена роба, она ће се моћи истоварити и претоварити само од изласка до заласка сунца, и то увек под надвором и по писменој дозволи царинске власти.

Изузетно допушта се истоваривање, утоваривање и претоваривање оних пошиљака које пошта нови, и оних које су упућене провозно кроз Србију железницом у непосредном саобраћају, као и робе која је довезена с путницима, и то кад железнички воз пли брод не остаје него се одмах враћа или даље путује.

Утоваривање, истоваривање и претоваривање вршиће се само у пристаништима и на местима где постоји царинарница, осим случаја ако је друкче наредила п то допустила царинарница.

У случају хитне потребе царинарница може допустити утоваривање или истоваривање обим распрекавајућих предмета, у кругу свога стоваришта и после заласка сунца, и после канцелариског времена. У том случају они који то захтевају дужни су платити присутном царинском органу дневницу. Број царинских службеника, који присуствују при утоваривању не може бити већи од два за сваки брод.

da. 11.

Ноћни риболов царинарнице могу забранити у своме реону. Он се може вршити под над“ зором Финансијске страже.

Сваки рибар, пре поласка у ноћни риболов, мора се пријавити царинарници, односно Финансијској стражи, а тако исто и при повратку показати справе за лов п ухваћену рибу.

Забрањено је рибарима за време рибарења прелазити на страну обалу.

.