Narodna skupština

ПН ИЕ Ат И Пише тил ићи Ка 5 ||

46

визорима царинским, а такође и нарочито пазначеним за то лицима од стране Министра Финансија пли Царинске Управе. Поновлом пуегледу по овом члану може се подврћи сва рсба над којом је преглед извршен, а која се налази у царинарници па ма она била прогледана а такође и сва роба која јеиз царинарнице изнста, али још није унета у приватни магацин или радњу сопственика.

Чл. 62.

Магацини паробродских друштава и жеље“ зница, неће се сматрати као приватри магацин ва робу, која им се преда на даље отправљаљње, те према томе у њима се може увек над таквом робом иввршити поновни преглед. По себи се разуме, да се овај преглед наређује и вршим без присуства, сопственика робе, пошто се он наређује ради службене контроле рада у царинарницама.

Чл. 63.

У случају, да се овим прегледом утврле неподударности на штету државе у каквоћи или количини робе са оном која је показана у декларацији и која је прегледом призната са исправну, о томе ће се саставити записник у дупликату и један оставити царинарници ради даље истраге и изрицања казне саобравно прописима овог закона, а други послати Царин. Управи са извештајем. Роба се у том случају задржава и враћа у царинарницу, о трошку декларанта.

Чл. 64.

Роба пријављена за сместиште мора со по увозној декларацији тачно прегледати у смислу чл. 57—58. овог закона. -

Страна роба која се провозним упутницама отправља, по правилу ће се прегледати, и це ринарнице имају право да затворена кола и колета отварају и да преглед робе изврше.

У случајевима оправдане сумње да је при утоваривању провознеи извозне робе злоупотреба учињена, или кад се утврди, да су царински затвори повређени, царинарница има право да задржи превозно средство |кола, брод караван и Т. Л 04 одласка, да робу прегледа пи предузме истрагу.

Чл. 65.

Кад се при прегледу нађе роба, чији је пренос сасвим или условно забрањен, одређени посленици саставиће и о томе записник и ако је она тачно пријављена, па ће таку робу са записником предати царинарници на даљи поступак. |