Narodna skupština

___Сопственику или шпедитеру, односно њиовим помоћницима, који присуствују прегледу, ављиваће се резултат прегледа оваке .појене рубрике у декларацији. На декларацији, по којој је вршен преглед, потписује се и сопствепик, односно штпедитер или њихови помоћници. ЈУ случају стручног испитивања, резулат прегледа објавиће се поште се стручни преглед ваврши. Ако сопетвеник, или гпедитер одбије да потпише декларацију, на њој ће одређеки посленици који преглед врше, ставити назначење 0 томе и сматраће се да му је тиме резултат саопштен,

Чл. 67.

Сопственик или пшедитер, односно њихови помоћници, који присуствују прегледу, и којп су (незадовољни. оцењеном количином или каквоћом робе или применом тарифе, власни су да пре лате декларације, при самоме прегледу изјаве (на уникату деклерације, зашто они сматрају да јо одређена каквоћа или количина нетачна, или а је тарифа неправилно примењена.

! Ова изјава незадовољства може се вршити вобамо ако није прегледом утврђено постојање кривице.

Чл. 68.

Кад се прегледана роба у свему слаже с де"Кларацијом и кад није изјављено незадовољство зна самој декларацији, нити је утврђено посто= јање кривице, царински посленици предгтлу дега кларације блајнику ради наплате.

| У случајевима, кад се царињење робе врти на основу уверења царинског бироа о каквоћи , не може бити изјава незадовољства, ако јој није претходила жалба противу самог уве"и рења. И такве декларације предаваће се, по (а јовршеном царињењу, благајнику рада наплате. | „Допушта се изјава незадовољства само у случаза јевима, кад је поред робе за коју је добивено а уверење о каквоћи робе, пријављена истом де(И Кларацијом и друга роба, и то у колико се оно (И буде односило на другу робу, али ипак не на опшробу за коју је уверење издато.

Чл. 69.

Ако сопственик или шпедитер, односно њиOla BH помоћници, кад се прегледом не утврди 00 постојање кривице, изјави на самој декларацији оп незадовољство на одређену каквоћу робе или и матра да су чиновници који врше прегле не-

ie ||