Narodno blagostanje

Mi · Oni

хитне греда Београда

НАПЛАТА ТАКСЕ НА ФИРМЕ

У последње време почели су се проносити гласови, да је такса, која се наплаћује за истицање и држање фирми, по Т. Бр. 404 таксене тарифе Закона о таксама укинута од стране Министарства финансија и услед тога, кад дођу „инкасанти Београдске општине таксени обвезници изјављују да исту неће да уплаћују, пошто је укинута, а сем тога се обраћају и телефонским путем шефу Таксенопривредног одељења за обавештења поводом тога, и тиме се ствара излишно објашњење на уштрб канцеларијских послова.

Пошто напред поменута такса није укинута од стране

Министарства финансија као ни остале таксе, то се пре поручује свима таксеним обвезницима, да на захтев инкасанта Таксено-привредног одељења Београдске општине измире како таксу за фирме тако и остале таксе и дуговану и за текућу 1929. годину, јер ће се у противном извршити наплата егзекутивним путем, сходно чл. 32. Закона о таксама.

о Tr JI A G,

На основу решења Суда Општине Града Београда АБр. 24445 од 13. новембра 1929. године одржаће се 14. децембра 1929. године у 11 часова у канцеларији Економата

Београдске Општине (Узун Миркова ул. бр. 1) прва офер-

тална лицитација за набавку веће количине разног материзала за потребе свих Оделења Општине за првих шест месеци 1980. године.

Материјал који се има лиферовати разнолик је, као: гвоздени шрафови, ексери, гвожђе, челик, жице, разног лима, сков, алат, цеви за водовод, прибор за водовод, памучви пакунг 32 водовод, олово, асфалт, црева гумена и платнена, тапетарски прибор, сарачки прибор, намештај, разно платно, чоја, разна дрога, грађа, коље, боје, фирнајза стакло, саксије, електрични прибор, бензин, зејтин, мазиво, карбит, петролеум, кокс, корпе, метал, четке, асург, канцеларијски материјал, хемикалије, медикаменти, и т. д., тако да сви заинтересовани имају разне предмете за лиферовање што се може видети из детаљних спискова.

Сав закључени материјал дужан је лиферант испоручити Ошштини у три партије: свака партија се испоручује свака три месеца сем прве. Једна партија се може испорумити у два пута у року од три месеца. Могу се и две партије испоручити уједно једновремено, али друга партија неће се платити у року кад и прва. Плаћање сваке испоручене партије извршиће се после три месеца по испоруци. Прва партија за лиферовање мора бити испоручена до 10. јануара 1930. године; друга партија мора бити испоручена 31. марта 1930. године и трећа партија мора бити испоручена 30. јуна 1930. године.

Детаљни услови и количине за ову лицитацију могу

се видети у Економату Општине Београдске (Узун Миркова ул. Бр. 1) сваког радног дана од 85—12 и од 15—18 час.

(Основна лицитациона кауција 594 од понуђене вредности материјала полаже се на Главној Благајни Општине Београдске (Књегиње Љубице ул. бр. 19) на дан цилитације до 10 часова и то у готовом новцу, државним хартијама по берзанском курсу или гарантним писмима једне веће банке регистрованим код Министарства Финансија.

Поред реверса о положеној кауцији лицитанти су дужни поднети комисији на увиђај уверења о плаћеној порези и протоколисању фирме.

а“ канцеларије Економата Општине Града Београда АБр. 24445199, г.

О РОДА ДЕ

Ради регулације Немањине улице рушиће се постојеће зграде на делу од Студеничке ул. до ул. Краља Милутина.

Стога Општина позива заинтересоване предузимаче да најдаље до 5. ов. мес. поднесу своје писмене понуде Економату Ошштине Града Београда за ово рушење, се обзиром на то, да су рушење дужни обавити у року од 8 дана, а сав преостали материјал од рушења да су дужни уклонити са лица места после 24 сата.

Сав тај преостали материјал прелази у својину предузимача, стога ће Општина усвојити понуду онога понубача, који буде понудио најповољнију откупну цену.

Из Суда Општине Града Београда АБр. 23721 од 2. новембра 1929. године.

ПАЖЊА ГРАЂАНСТВУ

Извештава се грађанство да ће Управа Водовода почети 4. ов. мес. са темељним испирањем водоводне мреже, које годинама није вршено. Услед тога јављаће се за то време мутна вода.

Ово испирање трајаће 3—4 недеље.

Из Суда Општине Града Београда АБр. 28710 од 2. новембра 1929. године. |

O IP MJ A.„G

Ha ocHoBy pemelba Cyna OnmmrmHe Tpama Београда ТДБр. 14277 од 16. октобра 1929. год. одржаће се 25. новембра 1929. год. у 11 часова у канцеларији Техничке Дирекције Општине Београдске (Југовића улица бр. 1) прва офертална лицитација за набавку 560 вагона ситних коцака потребних за калдрмисање улица.

На лицитацији узеће се У обзир понудс само оних домаћих лицитаната који нуде камен најбољег квалитета хоји се у земљи може добити.

Понуда може да гласи и на мању количину али 1. мање на 50 вагона.

Рок испоруке је за целу количину до краја 198 20. год, а за мање количине нека само лицитанти назначе рок у комс могу копке излиферовати.

Услови за ову лицитацију могу се видети у Саобрачајном Оделењу Техничке Дирекције дневно за време канцеларијских часова.

Лицитациона кауција у висини 5% од понуђене вредности материјала полаже се на Главној Благајни Општине Београдске на дан лицитације до 10 час. и то у готовом новцу, државним хартијама од вредности по берзанском курсу или гарантним писмима једне веће банке регистрованим код Министарства Финансија.

Поред реверса о положеној кауцији, уверења о плаћеној порези и протоколисању фирме, као и уверења о испитивању пнонуђеног материјала из ове год. лицитанти су дужни поднети комисији за одржавање лицитације и мустру ситних коцака. |

Из канцеларије Техничке Дирекције Општине Града Београда ТДБр. 14277/29. године.

ЧИТАЈТЕ И ШИРИТЕ

„НАРОДНО БЛАГОСТАЊЕ“