Naša pošta

154

ОДГОВОРИ

— Г.Ј. Радуловићу, управнику поште Нови Бечеј. 'Похвално је да је особље подручне вам станице уписано као члан п.т. „организације, и што је неколико њих претплаћено на стручни часопис. Оправдана је ваша примедба да су неке веће поште занемариле и организације и часопис. Сагласни смо са вама да је на првом месту кривица до самих управника. Јер, како се другаче да објаснити да из појединих већих пошта нема ни једног члана организацијени претплатника на стручни часопис 2 Наводите и такве примере. То ипак не треба да обесхрабрује оне који хоће напредак. Поред љубави за своју струку, иде и интерес самоодржања. Солидарном акцијом подижу се установе и њихов углед Особље напредује заједно са установом.

КЊИЖЕВНА АНКЕТА

Који су најбољи чланци, трајне вредности, који су изашли у часописима ЛПошта и телеграф за т. 1903-5; Наша пошта за г. 1912—1929; Радио, телеграф, телефон за г. 1924-82

Молимо г.г. Бранислава 5. Бујдића, Милана 1. Павловића, и Милана Ж. Ђорђевића да, као најпозванији, јер су били уредници дотичних часописа, дадну своје мишљење. Радо бисмо отштампали и њихов извештај о идејама и раду које су часописима спровађали. Тешко је доћи до комплета часописа, те би њихов напис допуњаваос ту празнину као и уопште библиографску грађу. Старијима ће то освежити сећање а млађима показати: шта се у прошлости радило и урадило» Прошлост поучава у раду и стремљењу будућности.

Најмодерније НАПЕ Посебно ва пошт .-телеграфске и саобраћајне службенике Сопствена израда — Цене повољне

њваса ТЕ. Поповић "њеоград, Балканска ор.20омиор. Ф

Власници

Д-Р ПЕРО ШОЋ и МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ