Naša pošta

100

2) Да у сагласности са Министром финансија. и по: оддбрењу Мин. савета пропише Уредбу о организацији администрације и предувећа у ресору Саобраћаја.

МЕЂУНАРОДНА АКАДЕМИЈА ПОШТА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИ ЈА

Домаћа штампа је симпатично забележила југословенски предлог који је г. д-р Шоћ поднео, преко службеног органа. Светског поштанског савеза, о оснивању Међународне Академије пошта и телекомуникација. Предлог, који је наишао на повољан одзив, како на званичним местима тако и у јавности. Министарства за поште и неколике организације равних. држава, саопштили су г. Шоћу своје одобравање, међу првим: Француска, Немачка, Пољска, Чехословачка, Румунија, Белгија, Турска, Аустрија, Мађарска, Тер. Сара, Шпанија, Норвешка, као и П. т. интернационала, Ибероамериканска академија за пошт. историју, Међународна лига п. т. есперантиста у којој су претстављене 42 европске и ваневропске земље, итд.

Ради се на даљем спровођењу посла и одређивању седишта. Академије. У Паризу је публикован предлог Правила. Реле, п.т,т. часопис, који излази у Паризу, у свесци ва март донео је чланак г. Бранислава Ђ. Бујдића о Академији. Претстоји стварање одбора у појединим земљама.

Лица која желе могу преко „Наше поште“ саопштити. свој пристанак.

МЕЂУНАРОДНА ПОШТ. ИЗЛОЖБА

Наша пошта је саопштила у св, за јули 1931 позив: за међународну пошт, изложбу која је с успехом Одржана у октобру 1931 у Мадриду. На њој је било изложено 338 уметничких радова п.т.т. службеника.

Академија ибероамериканска за пошт. историју шаље позив за другу међународну п.т,т. изложбу, која ће се отворити у октобру 1932, у Мадриду. Изложба ће имати одељења за сликарство, цртеже, гравуру, декоративну и индустријску уметност, скулптуру и уметничко фотографисање. Жири ће награђивати најбоље радове.

Наше п.т.т. организације као и појединци могли би уче-