Naša pošta

219

Овгохтогпј роб бат, Веортад 4 јип, 158 бе рофтеђе агбаушћ 12омогпћ роба 1 зргета дићохе та гедоупи оф ји 5Кир5шии.

Метеп(о. Разбуди се П. т. удружење! | Сиј г]ав овобјја. Ужа 5фо зе гад; ц хетј; 1 па зфгаш. Еуо ргипега:

У Енглеској је одржана ХИП! годишња скушштина П. т. удружења, на којој је учествовало 777 делегата који су претстављали 98.000 чланова.

За спомен оснивања у пелом свету највеће организације поштара — Немачког - п. т. удружења.

Министар пошта Индије званично је признао П. т. удружење < којим је доскора био у сукобу. Удружење је сазвало конгрес у Калкути.

Чланови Удружења монополских чиновника и службеника Југославије поручују претставницима своје Управе: Молимо чувајте наше Удружење и наш Фонд. Ми без њих неможемо. Нама су они животна потреба. Пред чињеницом да они задиру у услове нашег опстанка и решавају о животу нас и наших, обуздајте своје жеље за чашћу, своју сујету и веру у себе да би га најбоље водили,

Ми вама верујемо. Ми смо свесни тога да сви желите добра и нашем Удружењу и нама. Имамо хиљаде доказа за то. И љутња и равочарење од скупштине не уносе сумњу у то.

Зато имамо и воље и наде да вас замолимо да наш Фонд и наше,Удружење не направите жртвом ваших личних размирица и амбиција, или да их од велике милости удавите.

Ми, чланови Удружења и Фонда, не правимо разлике међу вама који се борите око вођства. Стављамо вам само један услов: споразумите се међу собом; створите услове рада, а ми вам обећавањо предану сарадњу. Сви ми гајимо међусобно пријатељство, другарство, колегијалност. Незнамо за таборе. Нећемо таборе. Хоћемо Удружење, хоћемо другарство. Дајемо вам у аманет да нас што пре обрадујете вешћу да сте се споразумели, измирили и ствари Удружења и Фонда упутили правим пу"тем напретка; путем слоге. |