Naša pošta

221

Један повереник нам јавља: «Настојим да прикупим претплатника, али је код многих завладала апатија за све.»

У списковима наших дужника (св. за фебруар, мај, јун) као и у садањем срећемо имена лица за која не мислимо да су против стручне литературе или часописа. Стога верујемо да ће дуг одмах измирити као и заузети се око ширења часописа. .

У интересу јединог југословенског п. т. часописа, наћи ћемо начина да дуг наплатимо и од оних који не плате, због других побуда или својстава.

Месе баворав 5з00је 5 тшћке јен Бто да ргозфриј; дић ЂођјиКа ц зупп гедоунпа р. +. з!тике. неен бато да зуе хаптфегевијето да зт је зфгибпа Јиегабига дићоут зуакодпеут Ћјеђ. Дђог фоса зуаКог тезеса гахаб јето, за огпаКот «ђеврјабпо — овођ и па-орјед“ ро Који гвобли ргипегака «Мабе розе“. Ројед пе за фон Ко гтауподивл 1 ћози и ртета суота бавортви да пебе да. реше т1 ргтетак Кој; 1 5е Бајје Беврја по па огјед. 1] зуезеј та тај ођеје1 зто је Кагакфемо спе ројауе. А зад дајето пјћоу

зрак ЈП: Рис Ваде, ПгиХејс Ријап, Вгесаг Геороја, Копф Рапџо, Тгеуеп Макбог, 6 ббапка, Мајкспег Којотап.

У пошти Котор нема ни једног претплатника, а старешина враћа чак и примерак који Министарство шаље за књижницу поште. :

Беда у цифрама |

П. т. т. струка има сталног особља. око 11.000, међу којим има 825 претплатника. Старешине дају рђав пример. Од многобројних управника и старешина само су 127 претплатници. Женско особље исто тако нема интереса за стручну литературу. Рачуна се да у п.т.т. струци има 60% или око 8.500 женских службеника; од тога броја само 109 прима часопис своје струке.

Званична и приватна страна могу у томе наћи елемента да оцене стање и прилике које нису завидне. Треба лека. Стање у П. т. удружењу то исто показује.

А САД; У

Број претплатника Наше поште не расте већ опада. Пола «претплатника» не шаље претплату.

Као што смо објавили на стр. 80 свеске ва април 1981, г. Министар је био решио да се П. т. управа претплаћује на 400 примерака «Наше поште» за књижнице, с тим да часопис излази на 2 табака. Од 1 децембра исте године, П. т. управа је, због стања кредита, смањила број претплаћених примерака на 200, а од 1 априла 1982 на 100.

Ни сви наши напори ни жртве, ни излажење часописа на 2 табака нису помогли. У п.т.т. струци ни 5%/, службеника не прима свој часопис.

Ово су све немиле , појаве, које приказују зло стање. Апатија се још није разбила, Она је заменила полет. Узрок много чега што не ваља. АЕ ·

Као што смо нагласили у св. за мај, стр. 192, часопис морамо ивдавати у граници у којој смо га обновили 1930 г. Тако дајемо свеску од два табака за време летње сезоне јул и август 1982). Од 1 септембра, часопис ће излазити у месечним свескама од по 1 табака. То до бољих дана који ће, верујмо, доћи.

Дотле, ако људи од акције и напретка, пријатељи стручне литера"туре хоће порадити на бољем одвиву — претплаћивању и купљењу огласа,