Naša pošta

252

Ово би се могло регулисати на тај начин, што би у даном случају пошта о трошку улагача телегр. путем тражила од П. штедионице извештај о стању имовине и одобрење за извршење отказа. По извршењу откава одобрење би се или прикључило отказу, или би остајало код поште.

Овим би се улагачима учинила једна врло корисна олакшица, ла у каквој невољи могу најкраћим путем доћи до своје уштеђевине, или до потребне суме, а то би на улагаче врло повољно утицало. Злоупотребе при оваквом поступку биле би апсолутно онемогућене, јер би се увек од П. штедионице добио тачан извештај о стању имовине, а поште би овакве отказе извршивале само уз несумњиво доказану истоветност, која би се могла поткрепити још и специјалном потврдом полициске или какве друге власти.

А у колико улагач лакше и брже може доћи до своје уштеђевине,, у толико има и веће поверење у саму установу, а и тоје већ довољно: разлог ла се о овоме мало размисли. А

Млађи људи у нашој струци све се више интересују за службу, закона

и правила и све више се јављају за реч, да из свога сопственог искуства

и посматрања припомогну брже, правилнијеми целисходније вршење:

службе. Ово је један такав пример који похваљујемо и истичемо за углед. 7 ИЗ УР.

ОбОУОВХЕ РЕЉАУМЕ РОБТЕ ћа јгтепи 1 дорцпц 61 13 Ргаул]птКа

Сјап 138 Ргаушшка о помогла 477. розбата (тад, да је поуорнтеп! пгоуотт роббаг дијап, ц гоки од #11 тевзеса од дапа рмјета дектеја о розђаујјапји, ројод | рторфват з5ри. АКо ц оуотве гоки пе ројоћ оуај зри, 1158 зе розјауапје 1 газрјоцје по! пађебај. А За бе Ј14 опда са офкагп ит гоКот: Фофадапјето робћаги2)

Ро тоте табђепји, оуо је уеотпа Кгафко угете, да ке једап боуек, пе зато га озпоупот 5Којота, Како !тад Ргаушик, песо 1 за тафигого, тпоје при и газотапац розао р.6. зфтике, Шп у бе, Хо иједпо розфаје гатозђајап #.ј. зфате па робе. Огиста је зђуаг, ако ве од омћ Џад #гад зато роутбпо хпапје, ЗБо ЊЕ зе опда тогајо ођјавти 15 рт Копиз ата, ап оуота 5Јибаја МЕН Њ1 Фоуедеш ц рапје пгјед 1 шађегев р4. зји ће.

Ја зат шпао ц хадпје угете једпог пгоуогпог роббага Као чебђетшка, Кој је ппао бен т гаггеда опппахаје. 158 је бгао зћуабао 1 5а рипо уође ртито затојјепо зуапје. Ја зат тоц Фогуоћо да гад! сејокцрп розао “а гбапје! од оват зан 1ајшта, ра 40 озат заб пауебе, газште зе род тој падтоготп, за талпши објазпјепјипа, Како је Коју розао дојамо. Оп је 5 тади паргедоуао 1 гагштехао, а Када је ројасао 15р, шађегезјтао кат 52 ртеко ТејеГопа та тегићај 1 дођо одеоуог: „Могн зје тајо ме Фрида то25“. Ота пеобеј уапа рттедђа го Ко па је БИа ТезКа, да зат таогао 15 рп588 5јибаћси рге песо 560 зат пизћо.

· Како ват Фогпао, 1501 је (тајао рећ 1 ро зван. Једап Сјап Копизје рнао је 12 р.6. зтике зув опо ЗЕо 51 тпогао зпан апотека ргтргамшк за оугбепога Фуовофпјот р.4. бКојота (5уећеКи роб. Ккопуепсјји, гад ро тедипагодпој р,6. 5 ћЕ Нд.). Вагатјуо је да оуај Капдаздаћ за !готехебпота ргаКкота, пје товао па зуа розфауђепа риапја роуођпо одеотомн.

17 охоба зибаја ргопал, да пеко 51051 одсоуогпозе за зађе одеоуоте Кап даба. Ла веђе тоги гесћ, да зат шШоћо узе фтида песго о зе од тепе тоде таћбеуан. Розао, Која зат товао 5уг ха роја заћа, озђајао вата зађ 1 ро Јлуап КапсејамјзКог угетепа, зато да 51 хе ђетшк тогао тад и гуојопа тако 1 зуојит тогрота. у

Ракје озтђаје да зпов; одроуотпов Ррау ИК тада Кга Кос тока, 1 1ерипе Кота зтје, Које Тгаде опо, 560 је петогибе за #11 тезеса гамјадан. АКо се пи о Код 1гтаде Ргауика, Као о зп п оуота с ибајц пиазћи Сапоуј Копизђје, опда ђехцуефпо Фтеђа ргоди ли гок од #11 таевеса па без! тезес!, за ргауот, да ц оуоте гокц тоје ројаван 1 ро дгигј руб азри, аКо ге рту; рић ргобјав! Као „пезрозођап“. А аКо зе је па о, да је доуођјпо 1 пеко