Naša pošta

48

НАЈБОЉИ НАПИСИ

5 Сматрам за потребно учествовати на ХИ конкурсу који је „Наша пошта“ расписала, у свесци за септембар 1932, позивајући читаоце да гласају који је најбољи чланак отштанпан у „Нашој пошти“ од јануара 19907.

| Прелистао сам све односне свеске „Наше поште“ и издвојио сам неколико чланака као врло добрих, а то су.

У години 1930: стр. 10 „За успоставу њи пошта и телеграфа“; У години 1981 стр. 1 „О новој години“

Стр. 25 „Још неколико речи о Ви нашег - Министарства пошта и телеграфа“;

а 42 „Реформе саобраћаја“; „ 71 „Факултетлије у п. т. установи“; „ 126 „Против деераризације и денационалазације“; „ 221 „Устројство АЕ управе п. т. струке“; „ 224 „Чиновничко питање“ · „ 281 „Међународна ПА. пошта и телекомуникација“; 289 Џооуогпе розе“; И години 1982 стр. 68 „Џуод и за ји реауае Стр. 135 „О значају поште“ Сви ови написи су врло добри, а по моме мишљењу најбољи је чланак који је штампан на страни 281 „Наше поште“ за новембар 1931

год. јер се овим чланком покреће оснивање „Међународне академије пошта и телекомуникација“.

ГАВРИЛО ВУКЧЕВИЋ, п. т. чиновник, Сплит.

КЊИГЕ И ЛИСТОВИ

»

Статистика пошта, телеграфа и телефона за 1931 г., коју је издала Главна управа пошта, истиче се над досаданњим како редакцијом тако и техничком обрадом. Развој п. т. т. службе приказан је подацима и попраћен табелама као и диаграмским и графиконским делом. По оној статистици огледа се несумњиви напредак наше п. т. статистичке службе.

„Политика“ у бројевима од 27 фебруара и даље дала је повољан приказ и извод п. т. статистике, што све служи обавештавању јавности и угледу струке.

Животирад, 1 марта, донео је напис др. Шоћа о проблему светске кризе, њеном ширењу и начину лечења у нашој зеиљи.

Уредници и бласници МР ПЕРО ШОЋ, министар у пензији, Крунсва 29, и МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ, сабетнив Мин. саобраћаја, Гарашанинова 7.