Naša pošta

103

ко време постигао најбољи резултат. Успео је да недостатке отклони и да место хаоса заведе ред и рад који служи на част струци и особљу. Таква ретка својства довела суг. Шантића на челу Т. т. одељења у којему има У, послова правне, административне и рачунске природе. Поред тога, чека на решење читав законодавни програм и уговори. Још није донесен савремени закон о радиу као ни правилници за поједине гране службе. Једно необично тешко и компликовано одељење, у којему има и појава, за које нас чуди да се њима не позабави и Главна контрола. Јерјел наје зад, незгодно и за државне интересе непробитачно да исто одељење врши набавке, пријем, оверавање и ликвидацију! Контроли то није пало у око, дочим је уложила тужбу против постављења г. Шантића, правника, на челу тог Одељења, јер, вели, није техничар. То се никад није тражило. Приговор који ће свакако пасти пред форумом Државног савета, јер начелник Т. т. одељења не мора бити техничар ни по закону ни по природи послова. Напослетку, Чин, закон у свом 5 1 изрично каже да важи и за п. т. струку. Уверени смо да ће надлежни одбацити покушај, да се „ускрсавају“ збрисани и несавремени прописи Мин. грађевина о п.т. струци која је од грађевина одвојена већ од краја 1930.

Е, па нашто тужбе које се развијају филмском брзином > Међутим, поједини пензионер чека месецима док се спроведе питање његове худе пензије.

Верујемо да је избор г. Министров био одличан и да ће г. Шантић са садашњег врло важног положаја показати, да је достојан поверења које на њега полажу надлежни и струка. Он то може и ми му то искрено желимо.

ВИШИ САВЕТНИК

НАШЕ ПОТРЕБЕ

ПРАВА И ДУЖНОСТИ НАЧЕЛНИКА

Сазнајемо да је г. Министар саобраћаја учинио знатани потребан потез за побољшање администрације у управи пл. струке. Вратио је начелницима-поштанског и телеграфскотелефонског одељења право да подносе непосредно Министру реферате по пословима својих одељења за које је надлежан Министар и за које се тражи његово решење. Тај корак уродиће добрим плодом. Посао ће бити олакшан и убрзан, а струка ће своје потребе и невоље моћи приказати свом врховном шефу г. Министру преко својих шефова-начелника одељења. Тако се ни начелници неће моћи бранити, да немају право или да им је укинуто право реферисања г. Ми-