Naša pošta

144

приређује уметничке концерте, предавања, конференције, конгресе у земљи и иностранству, приређујући излете и дужа путовања, ради репрезентовања жељезничких уметника, нарочито у иностранству. Железнице имају и сталну школу и своју штампарију. Најбоље стручне публикације у земљи потичу, · из тога домена, „Јубиларна споменица српских железница“ ће бити значајно дело из наше културне историје. Алманаси излазе редовно, одлично уређени и опремљени. Библиотека и' музеј не само што су уређени, већ се спремн и прва Железничка изложба. Успех је већ и по томе што се приватна и службена инициатива не потиру већ једна "другу помаже.

П. т. струка једнако прижељкује препород. Њен живот се огледа само на шалтерима, до којих публика долази да преда своје пошиљке. Кад ће и код нас доћи полет>

ЧИТУЉА

Крста Поповић,, помоћник генералног директора Мин. пошта у пензији, напрасно је преминуо 9 септембра. увече у Неготину. Био је активан члан п.т. т. струке, те, као претплатник „Наше поште“, и пријатељ њеног препорода, а као пензионер био је потпредседник Удружења Тимочана у Београду. Као члан Приређивачког одбора за прославу стогодишњице ослобођења Неготина и Крајине, отпутовао је на прославу где га и смрт затекла.

Наше саучешће породици.

САЗОР!ЗЕ 1 Ш15ТОМ]

Р.1. уезптк М1п. заођгасаја, и роз едпјет бгоји је Фопео пекопко газршза 1 ри сап Бгој Натћ уезн.

Р,. + ргегте4 је ођјамго зуезки ха зергетђаг за оуот. задгапот: Џуодепје р. тагака и та, Озпом 12 ејебтогећшке, Теје! акизНКа, Тида зтија, У, [ејегопја, Кагпе. Розједпј; пар, 2. Меотта []. Маса, 2пајасј је обгафо рпапје поусатћ Ка 2ђор пешгедпоз!. Мјесто гакисак је гасап, јег " рокагије пеједпакоз! и ргтеп! Кагпа. „Маза роја“ је о јоше р1заја 11 5у. 2а јип 1933. О. МЕС 5: хадићо збики, Кад апкеш пазгауто је обкпо 1 игтоке пергауде који геско рпкагије.

Розбапзкт хгадгистаг, чшфћепо ојазПо гадгисе р.1. 5иешка 1 бозродагзко-рпротоспе 2адгисе, и Бабтеђи, 588 тагепјајпе 1 тогајпе итегезе р, 1. зуиђешка. Џ бгоји 2а зер(етшфђаг допоз! пуодт Сапак с. #12. МПозау јемса, „ВШ а екопотзка ргозјозе 1 екопошзк! шотепа! задабпјоз!“. Р:зас, кој! је 1 ргебзедтшик Р. 1. ђојезшског дтизуа, ргерогцсије озођци. Кктсепје ршеуа идгигепшт зпасата, и т!егези зуоте, зуоје ро--