Naša pošta

“60

НАША По:

МАЧА РОЗТА САДРЖАЈ

Речи Њ. В. Краља. — Оцењибање чинобнива, и стручна литература. — ХУП Вонбрурс „Наше поште“. — ОдлиБобања. — Медипагодтш затег јејевотитваспа. — Ртта јигозјоуепзва гафо 121огђа. — јЈисозчотепзћ! Шајен5Не затег. — Дирерција пошта Зетсве банобине. Роа (пјепе пбсјје) и рпугед! 1 ргати. — Организација Министарстба пошта и телеграфа у Пољсвој. — Из прошлости: Писмоносац између Петра 1 и Карађорђа. У Србији 1856. У Црној Гори 1913. — ПореВло знаменитих личности. — Лежарина. — једнообразност рада и администратибно растерећење пошта. — Жене у немачбој п. т. служби. — Прибремени рад “у бањсрбим местима. — Здрабље. — Организације п.т. особља. — Одгобори. — Часописи и листоби. — Нобе Вњиге.

РЕЧИ ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА КРАЉА

После петнаест година напорног рада на организовању државе и националног јединства можемо с пуним поуздањем гледати на здраву будућност Југославије, њен даљи напредак и развој.

Моји напори до сада као и у будуће били су и биће управљени на то, да се југословенском народу обезбеде трајно сви потребни услови за културно и привредно напредовање, за стварање благостања, на које он после тако великих жртава и тешке борбе, има пуно право. (30 новембар 1933)

Ценећи значај учињених напора и поштујући поднесене жртве, наша је света дужност да предано чувамо плодове наше досадашње борбе и да љубављу и слогом порадимо на консолидовању наше државне заједнице, тако да нам сваким даном буде што снажнија, а народ у њој што задовољнији. (У Загребу, 17 децембар 1933)

ВЕОСВАР КЕИМ5КА 29

уезћа 1 15 јапџаг 1924 Огпотапа 1919