Naša pošta

Поштаркна плаћена у готеву

ИЛУСТРОВАНИ ПОШТ. Т. Т. НАЛЕНДАР ЗА 1934 Г.

Изашао је из штампе и бећ се разашиље претплатницима Илустробани Поштансво - Телеграфери и Телефонсви Календар за 1934 год.

садржај Календара:

На Нођу годину; Осниђање и разбитар Сбетсвог поштансвог Сађеза; Поштансва служба “у Пољској Престабници особља у Администратибном Сабету Мин. Пошта у Чехослођачвој: Гобор инглисвог Министра Пошта на ради“; Туризам; Писмо у уметности; Српсве бојне поште за бреме ратоба 1912—1919; Поштансва отпрема; Поштансва устаноба и филателија; Нагли пораст абионсве поште; Узроци опадања телеграфског саобраћаја и лер протиб тога; Међународни радио-саобраћај у прошлости и будућности; Телефонија без жица; Техничба питања; Џинобеви. зђучнић; Ноби миврофон; Тонфилм; Социјални жибот и рад п. т. службенира; Статистира.

Хабабни део: Контролороба служба; Кутија за писма; Анегдоте.

Тарифни део: Унутрашње и међународне поштансђе, телеграфсве и телефонсве тарифе: Нобчани системи и нобци разних земаља; Курсеби држаб. папира, држабне ренте; држађне и меничне тавсе; Абције, дисвонтна табела ха израчунађбање процента; преобраћање фунти стерлинга. “ динаре и обратно.

Ред путобања на жељезницима и бродобима; Адресни и Огласни део.

Календар је илустробан сливама знаменитих људи роји су утицали сбојим радом на разбитаћ п. т. т. саобраћаја. У њему се налазе сбе Борисне поуће и податци потребни послобноме сбету за лабше ЕВомуницирање са п. т. т. станицама и бластима.

Цена Календару |е 10 динара. Набабља се непосредно Вод бласнива и уреднира:

Милуткна Вујадиновића, Саветника Министарства, БЕОГРАД, Гарашанинова бр. 7/3, или уплатницом на чек. рачун 54-701.

па Уредници и бласници, Е ; А-Р ПЕРО ШОЋ, министар у пензији, Крунска 29, и МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ, сабетнив Мин. саобраћаја, Гарашаниноба 7

Штампарија „ГРАФИКА“ М. Божинобић — Београд, Космајска 51.