Naša pošta

237.

мили људи са:улице, који немају ни појма о служби и ко-. је би тек требало спремати и учити. Вођење овакве поли-

тике ми жене не разумијемо! ИМ довикујемо свима, па и они-

ма са факултетском спремом, да су лаици и неспособни "за: обављање п. т. службе, јер је за нашу службу пстребна

специјална стручна спрема, која се мора претходно сте-

ћи ради успешног обављања службе.

Они, који носе одговорност за правилан и брз п. т. саобраћај морају бранити и одбранити наше стручно женско особље од намераване редукције. То захтева не само правда, него и интерес струке односно државе“.

„ТРЕЗВЕНОСТ

„Гласник Савеза трезвене младежи“, у свесци за јануарфебруар 0. г., бележи: Е „Наша пошта“ месечни часопис који обрађује сва пи-. тања која се односе на п. т. службу, у својој свесци од. 1 новембра 1983, обраћа пажњу и на потребу једне трезвењачке младежи међу п. т. особљем. Сама природа службе, која тражи апсолутну тачност и прецизност, као и напоран рад поштанских службеника, који их исцрпљује и здравствено упропашћује, најбољи су разлози за поткрепљење истакните потребе оснивања трезвењачке организације.

ОРГАНИЗАЦИЈЕ УДРУЖЕЊЕ ПРАВНИКА ПРИ РЕСОРУ МИНИСТАРСТВА САОБРАЋАЈА.

У просторијама ресторана на Дедињу одржано је редовна. годишња скупштина Удружења правника при ресору Мин. саобраћаја. Скупштину је отворио претседник привремене управе г. др Фран Бончина, референт Министра саобраћаја. Пе

Поред великог броја чланова из Београда и унутрашњости скупштини су присуствовали изасланик Министра саобраћаја, начелник г. М. Лонткијевић, претставници Удружења југословенских жељезничара и бродара г.г. Бакић и Куленовић, делегат Удружења правника Краљевине Југослазије г. др. Иван Суботић, и претставник Удружења п. т. службеника г. Сербеџија,

Пошто је примљен извештај привременог управног одбора, прешло се на измену Правила. Новом управном одбору стављено је у дужност да одржава контакт са свима · сличним организацијама у земљи и иностранству и да се учлани као секција у Удружење правника Краљевине Југославије, а у првом реду да заступа код меродавних интересе својих чланова-правника у ресору Мин. саобраћаја.

У дискусији приликом измене Правила узео је учешћа већи број говорника. Правници п. т. струке подвукли су