Naša stvarnost

56 DANAŠNJICA

-

Da bismo osvojili Kinu, mi moramo prvo da se dokopamo Mandžurije i Mongolije. Da bismo osvojili svet, mi moramo prvo da se dokopamo Kine. Ako uspemo da se dokopamo Kine, sve aziske zemlje i sve zemlje Tihog Okeana sirahovaće od nas i kapiluliraće pred nama. Svet će lada razumeli da Istočna Azija pripada nama i niko neće smefi da dirne u naša prava.

Da bismo stekli prava u Mandžuriji i Mongoliji, mi moramo da upolrebimo te oblasti kao bazu da bismo prodrli u ostale delove Kine pod izgovorom da razvijamo svoju frgovinu. Naoružani već slečenim pravima, dokopaćemo se bogalslava cele zemlje. Kad budemo raspolagali svim bogalstvima Kine, preduzećemo osvajanje Indije, Cenfralne Azije, Male Azije, čak Evrope. Ali osvajanje konirole nad Mandžurijom i Mongolijom prvi je korak koji se mora učiniti ako rasa Jamalo hoće da se odlikuje u konfinentalnoj Aziji.

Vodeći ovakvu poliliku mi ćemo se naći lice u lice sa Sjedinjenim Državama, koje goni profiv nas kineska politika suzbijanja ofrova ofrovom. Ako u budućnosti budemo hteli da vršimo konfrolu nad Kinom, moraćemo da smrvimo i Sjedinjene Države.

Naša nova konfinentalna politika izazvaće uskoro neizbežni sukob sa

Sovjetskom Unijom. U program našeg nacionalnog razvitka ulazi i pofreba da opet ukrstimo mačeve s Rusijom u Mongoliji zbog bogalstava Severne Mandžurije. Ranije ili docnije mi ćemo imati da vodimo rat sa Sovjetskom Rusijom ...

ETAPE JAPANSKOG ZAVOJEVANJA KINE

1890 godine Japan se sastojao iz ri velika ostrva: Hokaido, Hondzo i Kiudzo i malih osfrva Riuki.

1895 godine, iskoristivši unujrašnja neslaganja u Kini, Japan upada sa svojom vojskom u Kinu i primorava je da mu ustupi osfrvo Formozu.

41905, pobedom nad Rusijom, Japan dobija pola osfrva Sahalina, a pored toga i ruske posede na poluosfrvu Kvantungu s Port Arturom i Dajrenom, dakle prve feritorije na aziskom konfinen{fu.

4910 Japan aneklira Koreju.

4918, posle Sveiskog rata, Japan uzima poluosirvo Šanfung, dotada nemačku koloniju, i dobija od Društva naroda manda nad velikim brojem ostrvaca u Tihom Okeanu.

1931 Japan izaziva rat u Mandžuriji, koji se završava obrazovanjem nove države Mandžukuoa s vladom u svemu pokornom Japanu.

Od 1933 do 1935, posle jednog neuspelog napada na Šangaj 1932 godine, Japan postepeno, bez objave rata, osvaja Džehol, jedan deo Čahara i severoistočni deo Hopeja. |

Od 1935 Japan izaziva niz incidenafa na granicama Spoljne Mongolije, Čahara, Suijuana i drugih provincija.

4937, posle incidenta kod Lukučiaoa, počinje ra} za osvajanje Sever ne Kine.