Nedelja

ш С0 < ш & ш са ш ч

ш :6 ш * 0. с < со < з: Си оа < О

КОРИСТ З^. ДО^АИИЦЕ ПРВА СРПСКА ЕЛЕКТРИЧНА ФАБРИКА

3 -А-

ПРЖЕЊЕ иМЛЕВЕЊЕ КАВЕ

Скопљанеке ул. Бр. 16

У СОПСТВЕН0Ј ЗГРАДИ

Скопљанска ул. Бр. 16

п. п, из унутрашњости кад се картом обрате, могу добити повуком најмање 5 кгр. Фине млевене каФе

П. П. на количине преко 5 килогр. мимо Јгапсо поштарине добијају и знатан рабат У Београду по жељи носим робу у стан, без икакве награде за донос робе.

Џш зарада белики обрш

Јављам п. пријатељима, познаницима и потрошачима, да сам монтирао у Београду за сада најусавршенију и најпрактичнију ,.аутомат" машину за пециво и млевење каве. Машина је награђена на иајвећим светским изложбама, првим наградад-.а а прва и једииа је за сада у Србији, с тога скрећем пажњу свакоме, да ће бар за сада само код мене моћи добити чисте пржене каве ма које врсте, као и фино млевене, која свагда мора имати најбољи укус и одличан мирис. Тражим свуда честите препродавце, којима је у изгледу лака и необично обилата зарада. Поруџбине вршим тачно, солидно и веома брзо, о чему се свак може.уверити. На захтев п. потрошача набавио сам и могу их услужити свежим сурогатима и додацима за каву, на које сам нарочито обратио пажњу. Уз фабрику је и одлично снабдевена колонијално-бакалска радња, са ценама минималним, те сам у могућиости да своје п. потрошаче задовољим како избором. тако квалитегом а и малим ценама. Конкуренција искључена. Сава Ђорђевић „Јерменин," 6,6. 1— бив. закупац »Тамиса до ,Два Сокола".

п о з: * ■о т ас Р

о Л е* Ј= ГГЈ а >

»

НОВИТЕТ ЗА СРБИЈУ и БЕОГРАД

8 I I !

113^*.*»

5

МЕЂУНДРОДНН НГЕНТУРД ФРАЊЕ ФИШЕРА и Комп. БЕОГРАД КРАЉ МИЛАНОВА УЛ. 44 Препоручује пошт. господи трговцима, занатлијама иприватнима своје посредништво; Трговцима за набавку мануфактурне, гвожђарске, стакларске и нирнбершке робе а нарочито ($не за бањску сезону; Занатлијама за набавку алата и материјала сваке врсте; Приватнима за набавку возова, намештаја, декорација и т. д. ШНР" Сву робу набавља из првих светских фабрика у Енглеској, Француској, Америки, Италији, Шведској, Немачкој и Аустро-Угарској. За наше руде и све остале производе земаљске налази стране пијаце. На сва питања даје обратном поштом исЦ црпне одговоре.

Мориц Тилер и Комп. КРД/в. срц. дворск И ли Ф ерннт И БЕОГРАД. Краљ Миланова 46. — Телефон 103. Израда: :.:: УНИФОРМИ СВИЈУ ВРСТВ ::; : Гоађанско'1 одела од Енглеских штофова Велико стовариште Апарата за бријање „Уранија" по 10 и 15 дин.; амер. францускиххозентрегера Француских -= ЧАРАПА =Манжетни : беле и у боји и дугмета за манжетне. Ђебади, најелегантнијих новчаника, визитијера — несесера.

Строго утврђеив умереие цеие. 3 2-