Nedelja

Страна 130

Број 7

— Којешта, Баш сам се трудио да је спасем. — Добро, добро. Нисам хтео да те вређам. Али... јеси ли ми тачно излечио жену? — На жалост нисам. — Лепо, право, нити сије отерао у гроб, нити си је излечио, и сад, према нашој погодби, немаш права ни на какву награду. И би тако. Кад год би после човек запитао др. Ронзача, зашто није тужио сељака за награду, он би само слегнуо раменима и рекао; — Хе, мој сокол 5, рекао, бих да ви јогп не познајете норманске сељаке.

НАШЕ СЛИКЕ Историк Љубомир Ковачевић. — Љубомир Ковачевић припада ономе малобројноме колу српских научника, који су сав свој век, потпуном преданошћу, посветили науци. Ковачевићеве историске студије и његова истраживања по тамној повесничкој прошлости нашега племева допринела су веома много сазнању милине и сузбијању лажи и заблуда. То му је створило имена и гласа не само међу нама, него и у целоме просвећеноме свету.

Наше модне слике

Савремена балека хаљина Најновија пролетња хаљина, фазон '„Директоар." Могу се добити у модмо: радн=и НДТДДНЈЕ ^ДНСДРОШ на Теразијама,