Nova Evropa

termin, pa stoga se čini uputnim ustanoviti i za prigovor zastarni rok od godine dana. Ovaj zastarni rok ne treba da vrijedi samo kad se radi o oštećenoj robi, ili djelomice izgubljenoj, nego, slično talijanskom zakonu, za sve tražbine koje potječu iz pomorskoga vozarskog ugovora, Dakako, gdje nema primitka robe, niti djelomičnoga, te gdje prosvjed nije nuždan, trebalo bi odrediti drukčije početak zastarnoga roka, i to dovršenjem puta,

„Nika. va se vozžarnina ne plaća za robu Која se nije izručila ili stavila na raspoloženje u luci odredišta,« (Konferencija u Parizu, 1911.) To znači dakle nepriznanje takozvanog »iret de distance«. a polazilo se за gledišta, да se brodovlasniku ne čini krivo, ako je i prevalio dio puta badava, jer on tomu gubitku ionako može izbjeći, ako se ili sam ili po kapetanu broda pobrine za proslijedjenje puta drugim brodom.

Odlučeno je, na istoj pariskoj konferenciji, da se vozarina ipak mora platiti u sljedećim slučajevima: a] ako roba nije izručena zbog nemara ili krivnje krcatelja Ш пјебоуа punomoćnika, b) ako je roba propala zbog stanja u kom se nalazila u času krcanja, ili zbog svoje naravi, c) za životinje poginule na putu bez krivnje vozara, d) ako se zabranjena ili opasna roba morala putem uništiti, a da vozar nije poznavao toga svojstva u času krcanja, e) ako se putem roba morala prodati zbog oštećenja, bio tome kojiđod uzrok: narav robe, vlastita mana ili slučaj, |) ако зе gubitak robe može uvrstiti u generalnu avariju., U tim se dakle slučajevima vozarina mora platiti, unatoč tome što roba ne prispjeva na odredište. .

Još nekoliko napomena.

Tnstituc brodske hipoteke zauzimaće važno mjesto u novom zakonu, dak pomorski zajam, koji je danas već nepraktičan i suvišan, uopće otpada.

Pri odredjivanju prvenstvenih tražbina treba zakonodavca da vode dvije glavne misli: nastojanje да зе Фбпе kredit pomorskoj trgovini, tim što će se nekim tražbinama na lak način dati prvenstvo na brod; ali, istodobno, valja paziti da se ne nagomilavaju prvenstva, jer će brodovlasnik izgubiti svaki kredit, a hipotekarni vjerovnik, koji je u dobroj vjeri pozajmio novac brodovlasniku, izčubiti svoju tražbinu, Držeći se, uglavnom, nacrta predložena godine 1909 diplomatskoj konferenciji u Brislu, sniziće se broj prvenstvenih tražbina na minimum, a priznaće se prvnstvo sljedećim potraživanjima: 1. troškovima sudskođa postupka, javnim pristojbama i porezima, te iroškovima čuvanja i uzdržavanja broda; 2, plaćama kapetana i posade od zadnjeg primitka u službu kroz šest mjeseci; 3. otštetama za spasavanje i pružanje pomoći, i 4, otštetama koje su nastale zbog sraza brodova.

Prešlo bi odmjerene granice ovoga članka kada bih naveo daljnja udaljenja od ustanova »Code Napolćon«-a, naročito na polju osiguranja, za koje ću se ograničiti da kažem, da ga treba kodi-

382