Nova iskra

^ V «Ј С» сЈ ^5 ' «

•^. у»

ТЕЛЕФОН ВРОЈ 103

&Х&-0

® ВЕЈ1ИКО СТОВАРИШТЕ ГВЛИНТЕРИСКЕ И КОНФЕКЦИСКЕ РОБЕ МАРКА ВУЛЕТИЂ.А И ГАВРИЛОВИЋА У БЕОГРАДУ Кнез Мпхаилова улица број 20 препоручује свој ОГРОМАН ИЗБОР: Шешира, Кошуља, Гаћа, Чарапа, Рукавица, Др. Јегеровог рубља, Краватна, Сунцобрана, Кишобрана, Марама џепних и за српску ношњу, Ћебади, Штапова, Путничких прибора и разне кожне робе; Жакета, Кепова, Сукања, Блуза, женски Кошуља, Гаћа, Рекда, Мидера, Муфова, Чешљева, Укосница, Хаљиница деч. и за иовојнице, Капица и Бенкица; Спреме за удаваче и девере, Шалова за кумовске свеће, Свиле за превезе, Огртача за младе (пелерина), Адбума, Мириса, Сапуна, разних предмета за поклоне и сваковрсних галантериских новости. -§ч- ЦЕНЕ ОУ УМЕРЕНЕ И УТВРЂЕНЕ Ч*" л Р -•)(»- Ч/ ^л Ј> ЛЈ*) Р .•) Р. Ч/ Р. -V)?. -Л/.9 С V

КЊИЖАРА--ЗА СРПСИ И СТРАШ/ ЛИТЕРАТ^ЈРУ ГЕЦЕ КОНА

БЕОГРДД. ^КНЕЗ-^ИЗСЛИЛОВД УЛИЦА БР. 34. ДО ]ЧОВОГ ГРДНД ХОТЕДД Препоручује свије богато стовариште свију српских књига као и веома богат избор страних литература на немачком, француском, руском и другим језицима; прима претплату на сво повремене снисе и модне журнале, ко.је рачуна по оригиналним ценама и шиље у кућу. На стоваришту је увек огроман избор класичних и модерних музикалија за гласовир, виолину и т. д. Свако дело, којега случајно не би било на стоваришту, књижара набавља за најкраАе време по оригиналној цени, без даљих трошкова. гчг Нарочито се обраЂа пажња п. п. да књижара има на отоваришту велики број антикварских књига, како стручних тако и из лепе књижев ности, које продаје испод цене. Она и набавља антикварске књиге по поруџбини а по цени утврђеној у каталогу из којега се набавља. Велики избор антикварски каталога чувеиих светских антикварница стоји свагда на расположењу свакоме. "*■ * Књижара купује од приватних лица поједина употребљена дела као и целе библиотеке свагда ио добру цену. 1ШГНОВ0СТ к!м1жара препоручује сво.ју обилато сортирану библиотеку за давање књига на читање (1јм 1 н1) И о Шек), која се састоји из 6000 разних, забавних дела најпознатијих светских приповедача на немачком, Француском и енглеском језику. Месечна претнлата је два динара са неограниченим правом читања. Кчг Каталоге учила и свију врста књига и музикалија шаље књижара свакоме на^ захтев бесплатно.

ПРВО СРПСКО И ЈЕДИНО ДОМАЋЕ ДРУШТВО ЗА ОСИГУРАВАЊЕ БЕОГРАДСКА ЗАДРУГА ОСНОВАНА 1882. ГОДИНЕ = ОСИГУРДВН: живот људеки на више начина, као на случај смрти (доживотно), на случај доживљења, на случа 1 ' доживљења и смрти, мнраз деци и т. д. Противу пожара, грома и експлозије; разне зграде, индустријска и занат. иредузећа, робу, покућанство и т. д.

Услови су најповољниш

Влижа обавештења даје Задруга у Веограду, а у унутрашњости новчани заводи, овлашћенн агонти и повереници за осигурање. Осигураницима из унутрашњости олакшано је нлаћање и тимо, што је за сваку варош овлашћен бар по један новчани завод, ради примања уплата за осигурање. И према томе, ни један осигураник из унутрашњости није дужан слати уплате у Београд и излагати се трошковима око поштарине. ^З^Полице за осигурање зграда противу пожара Београдске Задруге примају се као гаранција за зајмове Управв Фондова.