Nova iskra

ТЕЛЕФОН 1>ГО,1 193

^ВЕЛИКО СТОВАРИШТЕ ГАЛАНТЕРИСКЕ И КОНФЕКЦИСКЕ РОБЕ л МАРКА ВУЛЕТИЋА И ГАђРИЛОВИЋА

&

У БЕОГРАДУ Кнез Михаилова улица број 20 препоручује свој ОГРОМАН ИЗБОР:

Шешира, Кошуља, Гаћа, Чарапа, Рукавица, Др. Јегеровог рубља, Краватна, Сунцобрана, Кишобрана, Жарама џопних и за српску ношњу, Ћебади, Штапова, Путничких прибора и разне кожне робе; Жакета, Кепова, Сукања, Блуза, желски Кошуља, Гаћа, Рекда, Мидера, Муфова, Чешљева, Укоеница, Хаљиница деч. и за иовојнице, Капица и Бенкица; Спреме за удавач:е и девере, Шалова за кумовске свеће, Свиде за превезе, Огртача за младе (пелерина), Албума, Мириса, Сапуна, разних предмета за поклоне п сваковрсних галантериских новости. 4+ ЦЕНЕ ОУ УМЕРЕНЕ И УТВРЂЕНЕ

т

КЊИЖАРА ЗА СРПШ И СТРАН^ ЛИТКРАШ ГЕЦЕ КОНА БЕОГРДД КНЕЗ-МИ^ЛИЛОВД УЈ1ИДЛ БР. 34. ДО Ј40В0Г ГРАНД ХОТЕДД| Дрепоручује своје богато стовариште свију српских књига као и веома бо.гат избор страних литература на немачком, Француском, руском и другим језицима; прима нретплату на све повремене списе и модне журнале, које рачуиа по оригиналним ценама и гаиље у кућу, На сговаришту је увек огроман избор класичних и модерних музикалпја за гласовир, виолину и т. д. Свако дело, којега случајно не би било на етоваришту, књижара набавља за најкра&е време по оригиналној цени, без даљих трошкова. Нарочито се обраћа пажња п. п. да књижара има на стоваришту велики број антикварских књига, како стручних тако и из лепе књижев ностн, које продаје испод цене. Она и набавља антикварске књиге по поруџбини а по цени утврђеној у каталогу из којега се набавља. Велики избор антикварски каталога чувеиих светских антикварница стоји свагда на расположењу свакоме. Књижара кунује од приватних лица ноједина употребљена дела као и целе библиотеке свагда ио добру цену. КАО НОВОСТ књижара препоручује своју обилато сортирану библиотеку за давање књига на читање (ИеЉИзНо Љек), која се састоји из 6000 разних, забавних дела најпознатијих светских приповедача на немачком, Француском и енглеском језику. Месечна претнлата је два динара са неограничешш правом читања. Каталоге учила и свију врста књига и музикалија шаље књитара свакоме на] захтев бесплатно.

ПРВО СРПСКО И ЈЕДИНО ДОМАЋЕ ДРУШТВО ЗА ОСИГУРАВАЊЕ БЕОГРАДСКА ЗАДРУГА ОСНОВАНА 1882. ГОДИНЕ ОСЦГУРАВН.: живот људеки на »шпе начина,. као на случај ■ смртп (дожинотно), на случај дожнвљења, на случај доживл.ен»а и смрти, мираз деци и т. д. Противу пожара, грома и експлозије; разне зграде, индустрнјска г:^анат,_лд. 0 дузећа, робу, покућапство п т. д. Услови су иајповољнији Ближа обавештења даје Задруга у Веограду, а у уиутрашњости новчани заводи, овлашћени агенти п повереници за осигурање. Ш ). Осигураницима из унутрашњости олакшано је плаћање и тиме, што је за сваку варош овлашћен бар по један нов| чани завод, ради иримања уплата за оспгурање. И према томе, ни један оспгураник из унутрашњости гпгје дужан слати уплате у Београд и излагати се трошковима око поштарине. ^Јјј ^Зг"Полице за осигурање зграда противу пожара Београдске Задруге примају се као гаранција ^ мн&рм * Лрјј*Управе Фондова.

Р

Ш

ш §р

ш

ш