O gajenju pivarskog ječma

17

дугачак, малоповијен, саß0 —100 врло крупиих и тешких, у 4 реда поређаних зрна. Слама је врло крута, па с тога и не полеже лако, а врло је добра и за исхрану стоке, која ју у сласт поједе. Захтева добру, јаку и добро спремљену земљу. Озимаје. Сазрева за 280 —300 дана. Mammuth. Врло се јако бокори и с пролећа се нагло и бујно развија. У мало бољој и добро спремљеној земљи врло добро рађа и има крупно зрно. И слама му је врло добра. И ова одлика пије за производњу пива, јер и она има у свом зрну много беланчевине. Озима је одлика. Сазрева за исто време као и преднаведена. Victoria. Изврсна одлика четворедог јечма, која хоће добру земљу. Јара је. Сазрева за 120 до 130 дана. Све одлике четворедог јарог јечма имају уже, мање развијено и дебелом плевицом обрасло зрно, но-што га имају двореде одлике, а зрно с дебелом плевицом, па било оно иначе крупно и брашњаво, не одговара пиварским захтевима.

Четвореди јечам. Victoria.

о глјењу јбчмл