Opštinske novine

О Г Л А 0

О Г Л А С

Пажња овлашћеним инсталатерима канализације Скреће се пажња свима овлашћеним инсталатерима, да пре почетка рада на повереној им кућно.ј канализацији претходно дођу у Канализациони Одсек —- Југовићева ул. бр. 1 II —• да поред пријаве рада потпишу и оригинални план по коме се има извести одобрена канализација. Проста пријава рада без потписа оригиналних планова неће се узимати у поступак. Инсталатери који и после ове опомене не долазе у Одсек ради предходног потписивања плана по коме морају извршити канализацију сносиће последице Правилника. Из техничке Дирекције општине Београске ТДБр. 185 3. I. 1930. год.

О Г Л А С Наплата такса на фирме У последње време почели оу се пронооити гласоеи: да је такса, која се наплаћује за истицање и држање фирми, по ТБр. 404 таксене тарифе Закона о таксама укинута од стране Мивистарстеа Финансија и услед тога, кад дођу инкасанти Београдске Општине, таксени обвезници изјаељују да исту неће да уплаћују, пошто је укинута, а сем тога се обраћају и телефовским путем шефу ТаксеноПривредног Оделења за обавештење поводом тога, и тиме се ствара излишно објашњење на уштрб канцеларијских посло1ва. Пошто напред поменута такса није укинута од стране Мивистарства Финансија ^као ни 01стале таксе, то се препоручује свима таксеним обвезницима, да на захтев инкасаната Такс&но-Привредног Оделеља Беоорадоке Општине измире како таксу за фирме тако и остале таксе и дуговану и за текућу 1929. годину, јер ће се у противном извршити наплата впзикутивним путем, сходно чл. 32 Закона о Таксама.

ГОДИШЊА СКУПШТИНА Удружења Особља Општине Београдске за помагање у болести и смрти На оонову чл. 36, 37, 39, 40, 41, 42, 43, 44 и 45. празила удружења, одржаће Удружење 0 'Собља Општине Београдске своју осму редовну Годишњу скупштину на дан 16. марта 1930. год. у 2 часа по подне у Суду Општине Града Београда, УзунМиркона улица бр. 1., са овим дневним редом: 1.) Избор секретара за вођење скупштинског запианика; 2.) Избор три члана за оверу скушштинског записника, који ће уједно бити и бројачи глаоова; 3.) Читање извештаја Управног Одбора са билаисом и извештајем Надзорног Одбора за прошлу годииу; 4.) Решавање по гаисмвним предлозима појединих чланова удружења, који буду поднели Управном Одборју у смислу чл. 43. правила удружења; 5.) Решавање о разрешници &а рад и ; р<ачуне Улравног и Надзорног Одбора за 1929. годину; 6.) Избор девет чланова за Управни Одбор у смислу чл. 23. Правила удружења ( и 5 чш^аногаа за Надзории Одбор у смислу чл. 26. правила удржења, као и 5 заменика за Управни Одбор и 3 заменика за Надзорни Одбор у смисл)у чл. 45. правила удрул<ења тач. 10. 7.) Праио на овој скушштиии имају они редовни члаиови мушки који су платили свој улог за месец март 1930. год. 8.) Скупштшна ће се одржати, ако дође половина, више један од укупног бро}а реД013НИХ чланова, који су платили улог за онај месец, у коме се скупштина држи. Ако толики број чланова не буде дошао, онда се скупштина одлаже за прву недељу, т. ј. 23. М1арта 1930. год. са и-стим дневеим редом; На овој ску пштини решава оиолики бр-ој редовних чланова колико их буде дошло. 9.) За овим ПредоедМик скупштине закључује рад и раопушта скупштииу. Моле се сви редорни члано1В !и да овој скупштини неизоетавно присуствују. 28. фебруара 1930. год. Управа. Београд.

Власник: Општина Београдска, — Уредник: Слободан Видаковић, референт за штампу О. Г. Б., Немањина ул. 23