Opštinske novine

Страна 678

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

- 6. — На предлог Суда О.Бр. 10176, 10177, 10178, 10179 и 10180 " „Да се усвоје записници једногласни и већине гласова извршених комисијских процена ' е^спроприсаних делова земљишта ради проширења Дедињског пута и то од ових сопственика: Наталије Крстић, Боривоја Божића, Петра Живковића, Фрање Коченте и Надежде. Стојадиновић". 7. — На иредлог Суда О.Бр. 10175 „Да се изврши апропријација дела земљишта Р.Ф.О.Б. имању Недељка Савића у Раденичкој улици по цени од 400.— дин. од квадратног метра. Преносну таксу да сноси купац". 8. —- На предлог Суда О.Бр. 10174 „Да се изврши експро-апријација имања браће Христић ради извршења Дедињског пута путем законске комисијске процене. За општинске процениоце одређују се г.г. Павле Алексић и Милан Драгојловић, инжињери".

9. — На предлог Суда О.Бр. 10173 „Да се апроприше део земљишта Р. Ф. О. Б. имању Милана Васиљевића у Трнској ул. бр. 2. ради изласка на регулациону линију, по цени од 300.—- динара од метра квадратног. Преносну таксу да сноси купац". 10. — На предлог Суда О.Бр. 10172 „Да се одборска одлука од 31. маја 1929. год. допуни у толико што ће се г. Лики Ешкеназиу дати првенствено право на откуп парцеле у препарцелисаном блоку 49 кварта Дорћолског, а по цени која ће се тада утврДити било директном погодбом било комисијском проценом". Седница је закључена у 8.30 час. у вече. П-отпредседник Деловођа Београдске Општине, Бож. Л. Павловић, с. р. Д -р Мил. Стојадиновић, с. р.

ЗАПИСНИК XII Редовне Седнице Одбора Општине Београдше, одржане 22. маја 1930. г. у 6 ч. по подне

Претседавао Потпретседник г. Д-р Милослав Стојадиндвић. Деловођа, г. Божидар Павловић. Потпретседник г. Војислав Зађина. Одборници били су г.г.: Д-р Драг. Аранђеловић, Јов. Дравић, А. Фирт, Влад. К. Петровић, Драг. К. Милошевић, Б. Ј. Антонијевић, Т. Здравковић, Триф. Јовановић, Д-р Лазар Генчић, Ст. К. Трпковић, Ник. Ђорђевић, Ђура Бајаловић, Милован Ј. Матић, инж. М. М. Сокић, Шемајо де Мајо, Мих. Л. Ђурић,-Дим. Станчуловић, Негослав Илић, К. Гиновић, Д-р Љуб. Стојановић, Д-р Драг. Ђ. Новаковић, Јосиф Фрид, X. М. Ребац, инж. Јов. Мисирлић, Д-р Мића Анић, Д-р Страш. Љ. Милетић, Петар М. Гребенац, Д-р Александар М. Леко, инж. К. Букавац, Бранко Поповић. 1. Потпретседник г. Д-р М. Стојадиновић отворио је XII редовну седницу и пре прелаза на дневни ред прочитан је Указ ГБ. В. Краља којим је наименован г. Милан Нешић за претседника и г. Никола Крстић за потпретседника Београд'ске Општине, а смењени са досадашње дужности претседник г. Милош Савчић и пбтпретседник г. Војислав Зађина. Читање овога указа одборници су саслушали стојећи и пропратили узвиком: Живео Краљ! Потпретседник г. Д-р Стојадиновић обавештава одбор да ће сутра 23. маја у 4 часа по поднб бити седница одбора на којој ће нов претседник и потпретседник положлти заклетву и примити дужност.

Прочитан је и примљен записник X редовне седнице. : Прочитан је и примљен записник XI редовне седнице. 2. Потпретседник г. Д-р М. Стојадиновић саопштава одбору, да је Г. Министар финансија одобрио буџет општине Београдске за 1930. годину са малим изменама и примедбама, које ће бити штампане заједно са буџетом и због тога предлаже да се то решење о одобрењу буџета не чита сада, што је одбор и усвојио. Деловођа одбора саопштава да су се извинили одборници г.г. Тјешимир Старчевић, Ранко Живковић, Димитрије Станчуловић и Д-р Милорад Недељковић. 3. Код тачке 4 дневног реда: „Поклон општинског земљишта за Дом средњошколске омладине", Потпретседник г. Д-р М. Стојадиновић дао .је објашњење, да је Њ. В. Краљ одлучио да на Топчидерском брду подигне једну велелепну палату за нашу средњошколску омладину, аналого Студентском дому, који је изграђен у Александровој улици. Како ће та палата стати доста материјалних жртава, и како је то велика и особита пажња према школској омладиНи, која јој се увек указује са највишег места, то је Суд сМатрао да од њега треба да потекне предлог, да Општина поклони земљиште за тај дом и да се одмах изврши пренос тапије тога земљишта.