Opštinske novine

Нова Општинска управа

Београд је на чело своје Општинске управе добио познате јавне и националне раднике г. г. Милутина Петровића, сенатора и дугогодишњег претседника Београдског суда, Витора Крстића, адвоката и старог комуналног делатника, Добросава Богдановића, адвоката и такође већ годинама јавног радника на пољу социјално-комуналне политике Београда и Јов, Л. Јовића, адвоката и директора Општег одељења Београдске Општине. Богата правничким искуством, административно-снажна, комунално-израђена, нова Управа Општине града Београда пружа највеће јемство да ће зналачки и пожртвовано радити за добро и напредак својих грађана. Читав ланац комунално-социјалних проблема стоји на дневном реду. За њихово решење не треба само снажне ерудиције, него и челичне одлучности да се на путу њиховог решења пређе храбро преко свих препрека, свих ситних интереса, свих наслеђених предрасуда.' Београд је од ослобођења до данас променио неколико Општинских управа. Дуг захвалности Београда тражи да се јавно призна, да су се све те Општинске управе трудиле да иду упоредо са временом и да за наиредак наше драге престонице учине и највеће жртве. Од нове Општинске управе, Београд очекује плодан и пожртвован рад још у већем степену но од свих других. На то му даје право и наде, изразита и радна прошлост новог претседника г. Милутина Петровића, оба потпретседника г. г. Витора Крстића и Добросава Богдановића, као и кмета-правника г. Јов. Л. Јовића, јер су они за више од две деценије свога рада у служби јавних послова показали не само своју високу подобност него и енергичан, прекаљен и до самопожртвовања одан рад на добру народа и отаџбине. Нека би драги Бог, који чува наш народ и нашу вековима херојством легендарну престоницу, дао да се остваре све ове наде, које Београд тако дубоко полаже у људе, који од данас воде старање о њему и његовом грађанству. Као орган и летопис Београда, „Београдске општинске новине" желе да посвете ове редове члановима нове Општинске управе:

МИЛУТИН ПЕТРОВИЋ, претседник Општине града Београда Рођен је 18 октобра 1886 год. у селу Јунковцу, срез опленачки, од оца проте Алексе Петровића. Основну школу свршио је у Јунковцима, гимназију у Крагујевцу, а права у Београду. Службовао је у Београду, Ваљеву, Крагујевцу, Плевљу и Министарству Правде.

Г. Милутин А. Петробић, претседнив Општине београдеће Пред изборе за сенаторе, који су обављени 2 јануара 1932 године, г. Петровић је.пензионисан и кандидовао се за сенатора. Изабран је у Дунавској бановини. На том положају га је затекло наименовање за претседника Београдске општине. Учествовао је у свима ратовима као подофицир и официр. У. рату је рањен два пута, други пут тешко код Смедерева. Одликован је Сребрном и Златно.м медаљом за храброст, Белим Орлом V реда са и без мачева и Карађорђевом Звездом IV реда.