Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 505

ваће се у ове књиге месечно максималне и минималнс вредности фактора снаге у току месеца. Ова ће се уписивања оверавати обостраним потписима. Члан 17. Одржавање потстаница пада на терет Друштва, на основу чл. 3 и 6 концесионог уговора, тако да ово има да испоручује материјал, сноси трошкове огрева, осветљења, воде, тедефона итд. и извршује радове за одржавање постројења — електротехничке, машинске и грађевинске. — Ове радове изводиће за то способно особље Друштва под надзором и упутствима његових водећих органа. Руковаоци потстаница неће се употребљавати за ове радове. Исто тако целокупно руковање централе, потстаница I и II како на доводним линијама гако и на одводним линијама, као и на електричним везама између централе и потстаница I и II има пасти на терет Друштва. Особље којеима да рукује у потстаницама бр. I и II, на доводним и одводним линијама поставиће и плаћаће Општина. За то се Друштво обавезује да Општини даје једну паушалну суму од 300.000.— (три стотине хиљада) динара годишње и то у месечним ратама од по 25.000.— (двадесет и пет хиљада) динара Овај износ исплаћиваће Друштво Општини сваког месеца при наплати месечног рачуна за струју. Овом сумом измкрена су за дотични месец сва потраживања Општине на име руковођења погоном, руковања потстаницама као и одржавање чистоће у истима. Руковање на доводним линијама из централе у потстаници I и II као и на везама трансформатора 6000/3000 волти у потстаници I вршиће особље потстаница по упуствима Друштва. Руковање на одводним линијама за варош у потстаницама бр. I и II вршиће се по упуствима Општине. Члан 18. Сви спорови између Друштва и Општине који настану и^ промене овога правилника подлежу испитивању једне комисије. Ова комисија саставиће се од три лица, од по једног претставника сваке стране и једног незави-

сног претседника кога ће именовати претставници обе стране. Ако се претставници обе стране не сложе у избору претседника, онда ће овога одредити декан Техничког факултета у Београду. Констатације и одлуке ове комисије извршне су. Члан 19. Измене, допуне или упрошћења овога правилника које се буду показале у току рада као потребне или се буду желеле, могу се извршити на основу међусобног споразума.

Прелазне одредбе За време три пробна месеца односно за време пребацивања општинске електричне мреже на нову централу Друштво ће у потстаници бр. I одржавати у свако доба дана онај напон између 6000 и 6300 волти који му буду достављен један дан раније од стране Дирекције трамваја и осветљења. За време овог тромесечног пробног погона неће се примењивати одредбе о плаћању 50 златних динара при варијацијама, напона и броја периода према члану 13 и 14 овога правилника. Ако ипак за ово време настану какве штете и докаже се да узрок овим лежи у постројењима Друштва онда ће Друштво ову штету надокнадити у доказаном износу. Овај правилник добија обавезну снагу: за Друштво чим га потпишу његови претставници, а за Општину града Београда, када га усвоји општинска Управа и одобри надлежна Државна власт. Претседник Београдске општине, Мил. Петровић с. р. Потпретседници Београдске општине: Витор Крстић с. р. Добр. М. Богдановић с. р. СНАГА И СВЕТЛОСТ А. Д. филијала Београд инж. П. Стаматовић с. р. Шнитер с. р.

Рад Општинског Одбора: ЗАПИСНИК XXX Редовне седнице Одбора општине Београдске, одржане 22 августа 1932 године у 6 часова по подне Претседавао Претседник г. Милутин Петровић. Деловођа г. Божидар Павловић. Потпретседници г.г. Витор Крстић и Доброслав Богдановић. Од одборника били су г.г. Драг. Матејић, Драгољуб К. Милошевић, Момир В.

Митровић, М. Б. Ђорђевић, Воја Симић, Војислав Доганџић, Ал. Беловић, Ник. М. Шуменковић, Живојин Д. Живковић, П. Карарадовановић, Д-р К. Шаховић, К. Н. Тодоровић, М. Ј. Стојановић, Сима Ј. Сасо, Ж. Маторчевић, Алекса Ковачевић, Влад. Штерић, А. Фирт, Д-р М. Протић, Д-р Ф. Попс, Аца