Opštinske novine

Стр. 206

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

4. — Да до ступања на снагу земљишних књига врши израду тапија како приватних тако и општинских имања у катастарским општинама где је излагање свршено. 5. — Да на територији Београдске општине врши надзор над катастарским премерима од стране цивилних инжињера и геометара, који имају овлашћење за вршење цивилне геометарске праксе. 6. — Да у вези са Одељком за генерални план врши или контролише обележавање парцелација или комасација на терену као и да врши све остале техничке и административне послове, који су у вези са овим радњама и земљишном књигом. 7. — Да експропријацију и апропријацију земљишта уноси на планове и у катастарски операт и доставља ове промене Среском суду за уписивање у земљишне књиге. 8. — Да води рачуна о границама општинских земљишта и води евиденцију над свим општинским земљиштима. 9. — Да води надзор над евентуалним снимањима, која би вршили други отсеци, с тим, да се оригинални подаци имају предати овом Одељку. 10. — Да врши према указаној потреби нумерисање зграда по улицама и скверовима и да води статистичке податке о броју парцела, зграда, поседника, улица итд."

Чл. 43 од 1 јануара 1934 промениће се и гласиће: „Референт Одељка за одржавање катастра руководи целокупним пословима у канцеларији и на терену и реферише шефу одсека. Одељак са секцијама врши све теренске послове за сам одељак, и у колико се ти радови односе на промену поседовног стања, и за Одељак за извршење регулације, за Одељак, за експропирјацију и апропријацију и у опште за посао где се ради о измени катастарског стања". III. Ново-основани Одељак за одржавање катастра управљаће се, приликом свога креирања, одредбама нове редакције чланова 41, 42 и 43, изнетих напред под II. Ово решење поднети господину Министру фнансија на одобрење, а у смислу Закона о катастру земљишта. Решено у Суду општине београдске на дан 25 априла 1933 године. О.Бр. 7938. — Од 22 априла 1933 године. Претседник Општине београдске, Милутин Петровић, с. р. Потпретседници Општине београдске, В. Крстић, с. р. Д. М. Богдановић, с. р.

Службени извештаји Општине града Београда

Наредбе Суда: Распоред дежурстава чиновника О. Г. Б. У мају 1933 год. На основу чл. 103 Зак. о општинама прописујем следећи распоред дежурстава г. г. чиновника Суда Општине града Београда за месец мај 1933 год. када се у канцеларијама не ради. 6 маја Ђурђев-Дан Александра Бабићева, писар Г. Архиве и дактил. Ирена Фирт. 7 маја недеља Наталија Југовић, писар Г. Архиве и дактил. Марија Пијукова. 14 маја недеља Гордана Бркић, писар деловодства и дактил. Аспазија Михајловић. 21 маја недеља Наталија Југовић, писар Гл. Архиве и дактил. Вукосава Стерцевић. 24 маја Св. Ћнрило и Методије Велимир Жикић, писар Гл. Архиве и дактил. Љубица Франк.

25 маја Спасов-Дан Станимир Благојевић, писар Гл. Архиве и дактилограф Јелена Путинцева. 28 маја недеља Ружица Чулибрковић, писар Гл. Арх. и дактил. Љубица Павичић. Дежурство траје од 9—11 час. пре подне. Горњих дана и суботом после подне биће одређен по један чиновник у одељењимаотсецима: За социјално и здравствено старање, Војном и Гробљанском, за обављање послова који не трпе одлагања, које ће одредити г. г. шефови поменутих одељења-отсека. Претседник Општине Београдске, Милутин Петровић, с. р.

Наредба К.В.Бр. 2702 Претседника Општине града Београда од 1 маја 1933 године I Утврђено је, да извесан број војних обвезника и даваоца стоке и коморе није следовао мојој наредби В.Бр. 2702 од 15 априла т. г.