Opštinske novine

Стр. 208

ОПШТИНСКЕНОВИНЕ

7. Наплаћена је такса по ТБр. 376а Закона о таксама у готовом новцу и предато благајни прихода дин. 5000.Свега динара 39450.и словима: Тридесет девет хиљада четири стотине педесет динара.

Рад Отсека за старатељство у априлу о. г. Отсеку за Старатељство, част је доставити следећи извештај о раду за месец април 1933 године. 1. Остало на раду предмета из месеца марта за април 210 2. Примљено предмета у рад у току месеца априла 180 Свега 390 3. Извршено пописа по масама 25 4. Свршено административних предмета 163 Свега 188 5. Остало на раду предмета за месец мај 202 6. Наплаћено такса по ТБр. 376а Закона о таксама у општинским таксеним маркама и поништено дин. 12493.7. Наплаћено такса по ТБр. 376а Закона о таксама у готовом новцу и предато благајни ди н. 5228.Свега дин. 17721.и словима: Седамнаест хиљада седам стотина двадесет један дин.

Рад Канализационог отсека у априлу 1933 г.

а. \о ч: <и Он

Врста извршених радова и послова

Количине

1

Издато података о дубини уличног канала

66

2

Прегледано и одобрено канализационих планова

97

3

Пријављено извршење канализације у приватним зградама

59

4

Издато уверења о извршеној канализацији 54

5

Свршено разних предмета

3

6

Наплаћено таксе по предметима

8702

7 8

Намештено је 8 сливника у улицама Мачванској и Вој. Мишића Раденика дневничара из Београда радило је 5 са укупно 113 надница Раденика са стране није било

Из Канализационог отсека О. г. Б. — Службено. Рад Одељка за експро-аиропријацију за прво тромесечје (јануар, фебруар и март) 1933 год. Одељак за Експро-апропријацију извршује у своме делокругу рада све апропријације и експропријације земљишта и зграда у вези извршења Генералног плана за град Београд. Одређује величину површине апроприсаних односно експроприсаних делова земљишта појединих имања и зграда, врши обрачуне и убаштињења од ових површина. Извршује просецања нових улица предвиђених Генералним планом. Води послове око комасације земљишта, прави елаборате за ову комасацију. Врши све обрачуне о доприносу и повећању вредности имања предвиђено § 124 Грађев. закона. Извршује све процене, како општинских тако и приватних имања за службене потребе и присуствује законским проценама, приликом Изборних судова. Извршујући овај свој задатак у току овог првог тромесечја у 1933 години, Одељак за Е.—А. је извршио следећи посао: Извршених апропријација било је 31 предмет у суми од дин. 352.089Извршених експропријација било је 4 предмета у суми од дин. 189.708.Површина извршених апропријација износи 1449,24 м 2 . Површина извршених експропри јација износи 457,78 м 2 . Извршених комасација било је за 3 блока, у износу површине од 1350 м 2 . По овим комасацијама Општина у погледу финансиског ефекта није претрпела никакав издатак, већ је само уредила однос и исправку граница и облика парцела између приватних сопственика. Припрема елабората око извршења комасације за све остале блокове где је иста потребна, а у смислу Грађев. закона. У овом смислу има се образовати и комасациона комисија, за извршење ових комасација. Извршен је обрачун о доприносу по § 124 Грађев. закона за извршење Милешевске улице, и исти је елајзорат пуштен на извршење законских процена у смислу чл. 9 Закона о атару О. Г. Б. Исто тако припремљени су елаборати о доприносу још за три улице, ради њихове примене. Извршена је процена прометних вредности у свима улицама у Београду по тражењу Среских и Окружних судова за званичну употребу. За овај рад била је одређена судским решењем комисија, од Кмета-правника, једног одборника и Референта за Е.-А. Поред овога извршено је 20 процена прометних вредности имања са зградама, за потребе преноса имања код Среских и Окружних судова. И за ову цељ постоји специјална комисија одређена је од стране Суда, од Кмета-правника, једног одборника и Референта за Е.-А.