Opštinske novine
ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ
Стр. 99
Недељни извештај о просечним ценама животннх намирница на Београдској пијаци од 9 до 15 фебруара 1935 године
Просечна цена
Просечна цена
Мера
у дииарима
В Р С Т А
Мера
у динарима
1 нед.
месеч.
1 нед
месеч
100 кгр.
125.50
Колонијална и друга роба
Шећер у коцкама
1 кгр.
13.'Љ
„
117.50
Шећер ситан
„
11.25
92.50
Кафа сирова
„
53.—
и
68,—
Кафа пржена
„
62,-
1 кгр.
Со млевена
2.62 гз.-
2.35
Бибер крупан
2.62
Бибер млевен
35,-
»
2.87
Паприка млевена
и
20,—
"
1.50 2.25
Фида Макароне
"
7.7,- 3.25
Пиринач Мак
7,8,— *
1 кгр.
8.50
Зејтин за јело
1литар
13.50
100 кгр.
285,—
Сирће винско
4,—
1 кгр.
12.50
Мед
1 кгр,
13,—
100 кгр.
650,-
Восак
29.50
1 кгр.
21.75
Пекмез
8.75
100 кгр.
1200,—
Свеће воштане
и
39,—
1 кгр -
8.25
Свеће стеаринске
и
20.50
100 кгр.
—.—
Свеће парафинске
„
12.50
1 кгр, 100 кгр.
14,—
Сапун за прање
п
8.75
737.50
Шпиритус рафаниран
1 литар
50.—
1 кгр.
18,-
Шпиритус за гориво
9.50
*
17.75
Петролеј
и
6.50
„
11.25
Бензин
п
5.90
„
32.50
Гориво
„
12.15
Угљен дрвени (ћумур)
100 кгр.
75,—
"
19.25.- Угљен дрвени (ћумур) Угљени, мрки и лигнит
1 кгр. 100 кгр.
1.12
„
13.25
Угљен камени
и
44.25
„
13.75
Дрва грабова
1X1 1
113.25
„
10,—
Дрва букова
110.25
; "
7.50
Дрва церова
„
110,-
12,-
Дрва јасенова
„
100,-
„
Дрва растова
„
96.25
22.50
Дрва брезова
„
—.—
52.50 28,-
Дрва врбова Живина и јаја
"
—.—
! "
14.50
Кокоши
1 ком.
17.50
! »
8.25
Ћурке
и
40.-
1 литар
Гуске
„
26.25
2,—
Патке
и
15,-
1 кгр.
9.—
Јаја
и
—.66
ј „
29,-
Сто&а
„
24.-
Волови
и
1500,—
„
23.25
Краве
и
1700—
„
13,—
Телад
и
450,—
„
23,—
Коњи
џ
1375—
25,—
Свиње угојене Свиње мршаве
1375587.50 "
"
п
4.18
Прасад до 10 кгр
„
111.25
10.25
Назимад од 10 до 25 кгр
„
225—
„
9.—
Овце
и
—.—
„
—.—
Овнови
——
„
1.50
Козе
——
Јарчеви
и
■ —
—
2.25
Јагањци
„
110—
1 деме
10.50
Јарићи
„
—.—
2.40
Коа&а и вуна
1 кгр.
—.—
Коже воловске
1 кгр.
7.25
! „
—.—
Коже кравље
„
7.25
1 »
2.75
Коже телеће
и
13—
и
2.—
Коже јунеће
„
10—
2.37
Коже овчије
1 ком.
—.—
"
4.8- —
Коже јагњеће Коже козје
"
22.50
»
3.—
Коже јареће
—.—
1 пишла
2.—
Ко.же свињске
1 кгр.
3.25
1.75
Вуна прана
„
27—
1 кгр.
Т>"~
Вуна непрана
„
16—
1 ком,
—_—
Сточна храна
100 ком.
4.-
Сено
100 кгр.
58.75
„
—
Слама
и
26.50
Ј »
Грађевинс&и материјал.
1 лл |/мм
Креч регашен Цигле
хои кгр. 100 ком.
Јо.ои 19.50
1 ктр.
6.87
Цреп
„
46.50
5-05
Цемент
100 кгр.
74—
—.—
Песак
ш»
30.50
: .
Пића
.
Пиво домаће •
1 литар V
7—
Вино црно обично
и
7.—
.
Вино бело
џ
7—
.
Вино боље старо
■ јД ■_
9—
.
8.50
Шљивовица мека
и .
9—
1 ком.
Шљивовица љута
. и
16.50 1
1 кгр.
14.50
Комовица мека
' и ■'•■•• •■...
10,—
6.75
Комовица љута
16.50
12.75
Паднице
1 ком.
-.75
Надничара
1 надн.
25—
2,—
Копача
.
25—
Зидара
м
35—
В Р С Т А
Жито Пшеница Јечам Овас Кукуруз у зрну Брашно и хлеб Брашно пшенично Но, 2 Брашно пшенично Но. 1 Брашно пшенично бело Брашно кукурузно Хлеб пшенични црни Хлеб пшенични бели Месо Говеђина Говеђина жива мера Телећина Телећина жива мера Јагњећина Јагњећина жива мера Овчетина Овчетина жива мера Свињетина Свињетина жива мера Свињско сушено Кобасице Шваргле и чварци Пршута Сланина сирова Сланина сува Сланина ужичка Маст свињска Сало Лој топљен Лој нетопљен Риба Шаран Сом Кечига Смуђ Штука Бела Млећо Млеко слатко Млеко кисело Масло Масло топљено Кајмак Сир обичан Сир сомборски Сир качкаваљ Поврће Пасуљ Сочиво Грашак у зрну Грашак обичан Кромпир стари Кромпир нови Лук црни Лук бели Лук прази Боранаја Тиквице Шаргарепа Купус сладак Купус кисео Спанаћ Рен Кељ Келераба Зелен за супу Патлиџан црвени Патлиџан плави Паприка љута Паприка туршијара Паприка бабура Краставци
Јабуке Крушке Брескве Кајсије Трешње Вишње Грожђе суво Шљиве Шљиве сушене Лубенице Ораси Кестен Смокве Лимуни Неранџе
Боће
Иа сшашисшичког отеска Г. п. г. Б. — службено.