Opštinske novine

Стр. 336

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

3. — Да се (уодржавање болесничког кревета урачунавају фактички трошкови чији ће износ болница утврђивати сваког 1 јануара. За ову годину утврђује се сума од 5.000,— динара по кревету. 4. — Да болница води књигу добротвора у коју ће се уносити имена прилагача са тачном адресом и занимањем, број кревета који одржава и за које време, имена болесника који су лечени на тим креветима као и износ прилога у новцу. 5. — Да болница поред прилога у одржавању болесничких кревета прима ирилоге за

'набавку комплетних постеља чија се вред^ ност утврђује на 5.000.— динара од комада. Иа свакоме кревету биће видно урезано име дародавца. 6. — Да се поред ових прилога, за издржавање болесника у болници примају и |мањи прилози у новцу. За ове дародавце да се установи стална књига прилагача. 75 „Кратка питања" нису стављана. Седница је закЈћучена у 7.45 час. увече.

Градски већпиии: Душан С. Николајевић, с. р Миливоје Благојевић, с. р

Оверавају:

Иретседник Градске општине, Влада Илић, с. р.

Службени МИНИСТАРСКА РЕШЕЊА: Наименовање нових већника Градског већа Поглаварства града Београда „На основу § 1 Закона од 22 новембра 1929 године о измени Закона од б јануара 1929 године о измени Закона о оиштинама и обласним самоуправама, у вези § 147 Закона о градским општинама Решавам Да се поставе за градске већнике града Београда: 1. — Др. Тихдмир СимиК, професор Университета, 2. — Инж. Др. Александар Леко, професор Университета, 3. — Божидар Матовић, пензионер, 4. — Паеле Лаутагиевић, кафепија са Чукарице, 5. — ДраГутин Радосављевић, столар, 6. — Милан Крстнћ, трговац, 7. — Лазар Пегиић, трговац из Земуна, 8. — Мориц Демајо, адвокат, 9. — Драгослав ПалиГорић, 10. — Стеван Љубинковић, столар из Земуна, и 11. — Василије К. Станковић, прртседник Пиљарског удружења. Решење ово извршити. 15 јуна 1935 године у Београду. Министар унутрашњих послова, В. Поповић, с. р!"

извештаји ПРЕГЛЕД ПИЈАЋЕ ВОДЕ: Недељни извештај о граничним вредностима добивеним испишивањем београдске пијаће воде у времену од 8 до 1 .5 јуна 1935 године

Од

До

Осјашљења

Температура

16,4

17,4

Цептиграда

Врој клица по см 3

0

4

Дозвољено до 20 клица по см 3

Утрошак калиум пермангапата

3,9

4,5

Дозвољено до 6 мгр, на литар

Карбопатна тврдоћа

20,16

22,40

Немачки степени

Суви остатак

294

416

Дозвољено до 700 мгр. на литар

Титар В. СоН

већи од 10 см 3

Несме бити нижи од 10 см 3

Испишивања су вршена у хемијској лабораторији Г. п. г. Б.

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ПОЈЕДИНИХ ОТСЕКА Извештај о раду Статистичког отсека за месец април 1935 год. У току месеца априла Статистички отсек прикупљао је податке о кретању цена животних намирница, кретању берзе, грађевинског материјала и др.