Opštinske novine

Стр. 408

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

исправити. Уз отпуштање дошла је и промена раднога времена за извесна одељења и: дирекције општине. Радно време је тако незгодно да општински службемици немају времена да ее одморе и освелсени да дођу понова на посао. Радно време је измењено баш за време лета, када је то најмање требало да буде, тако да су општински чиновници у том ; поглед устављени у гори положај од државних и приватних чиновника. Умолио *је г. Претседника да се ово радно време променп бар за време трајања летњих врућина. Већник г. Василије Станковпћ умолио је г. Претседника да се што пре стави на дневни ред интање смањења трошарине за животне намирнице. Та је трошарина одмерена много раније, тако да су се до данас прњ лике сасви.м измениле и да се зато хитно намеће потреба ревизије трошаринскнх ставова па животне намирнице. Данашње ставове не К1оже да сноси ни произвођач ни трговац. Већник г. Божидар' Матовнћ покренуо је гштање смањења тарифе за вожњу на трамвајима и подвукао социјални момденат тога иитања. У исто време изнео је да се финансијски ефекат и поред снижења тарифе бпти иовољгшји за Општииу него што је данас. Претседник г. Влада Илић осврнуо се на говор г. Кара-Радовановића и ио питању от-

нуштања изјавио је, да је још у самом почетку стао на гледиште да не може да прими на себе редукцију општинског особља. Зато је образовао Персонални одбор, по чпјем 1 је предлогу и тражењу Градско веће решавало о отиуштању општинског особља. Приликом решавања редукције у Градском већу, Градско веће је имало ирилике да се изјасни и да стави своје прнмедбе. Што се тиче бојазни појединаца да ће бити отпуштени, сматра да та бојазан није оправдана и да се исправан и савестан чиновник, који испуњава све законске услове нема чега бојати, бојатн се мора само онај који није исправан и »;авестан. По иитању радног времена које је промењено у Техничкој дирекцији, господин Претседник је одговорио г. Кара-Радовановићу да је летње време радна сезона и да се за време лега мора радити интензивно, да бл се посвршавали важни технички и комунални општински.послови. Чнм прође лепо летње време општински инжињери неће имати потребе да толико раде. Општина мора да ради као добар домаћин и да што више искористи лепо време до октобра месеца. За овпај је седница закључена у 8.30 часова увече.

Оверавају: Градски већници; Оретседник Душан С. Николајевнћ, С, р. Грздске шштине, Миливоје Благојсвић, с. р. Влада Илић, с. р.

Службени извештаји С П И С А К лица, која су примљена за чланове Општине београдске у времену од 18 маја до 10 јуна 1935 године » (Наставак.)

'о 5 р.

ИРЕЗЈШЕ И ИМЕ

Шта 1е

Брачно

Место

ко

Занииање

Регистар Бр.

(=с ој Рч

домаћина и осталих кућана

домаћипу

стање •

рођења

123

'Борђевић Ннкола

ожењен

Витољ

бравар

39.064

124

„ Јелена

жена

удата

Витољ

домаћица

»

125

Вученовић Милош

ожењен

Рамљани

кондуктер Д. Т. и 0.

' 39.064

126

„ Једисавета-Савета

жена

удата

Книћанин

домаћица

127

Ђурија

син

нежењен

Београд

128

„ Добрила

кћи

неудата

Београд

п

129

„ Светозар

син

нсжењен

Београд

п