Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 577

цени од 150 динара по метру квадратном. Иреносне таксе сноси купац.' 16. — По предлогу Претседника О. Бр. 36045: , , |Ј „Д,а се апроприше имању г. Миладцна Маринковића у Петра Мркоњића ул .бр. 4 део земљишта Регулационог фонда у површини од 2,50 м- ради изласка на регулациону линију, а по цени од 180.— динара по м 1 -'. Преносне таксе сноси купац. Приход од ове апропријације припада Регулационом фонду.'' 17. — По предлогу Претседника О. Бр. 36824: „Да се апроприше имању г. Исака Леви у Кајмакчаланској ул. бр. 29 део земљишга Регулационог фонда у површини од 0,60 м а ради изласка на регулациону линију, а по цени од 150,— динара по метру кв. Преносне таксе сноси купац. Приход од ове апропријације припада Регулационом фонду." 18. — По предлогу Претседника О. Бр. 36825: „Да се апроприше имању г-ђе Марије Михајловић у Крајињској ул. део земљишта Регулационог фонда у површини од 5/ м-' ради изласка на регулациону линију, а по цени од 180 динара по м а . Преносне таксе сноси купац. I Приход од ове апропријације припада Регулационом фонду." 69 На предлог Претседника О. Бр. 36.44 Градско веће је Одлучило: Да се у Уредби о трошарини Општине града Београда са тарифом од 11 фебруара 1933 године учине следеће измене и допуне: I Члан 14 тачка 2 Уредбе мења се И| гласи: „ако се роба увози из унутрашњости земље пријава ће се подносити писмено по прописном обрасцу ако је износ трошаринз већи од 50.— динара, иначе усмено. Ако се роба уноси путем поштанских пакета, а као обавезна пријава сматраће се назначење садржаја пакета, која се мора тачно ставити на адресној страни пакета и поштанској спроводници. Трошаринска власт неће се упуштати у оцену истинитости потписа на поднетој пријави а за назначење садржаја поштанских пакета биће одговоран примилац." II Члан 80 тачка 7 под б) Уредбе мења се и гласи:

„ако се ћри прегледу робе за плаћање и повраћај трошарине нађе и то: 1) код прегледа робе за плаћање трошарине, да у пријави извесна роба није пријављена, или је пријављена мања количина или друга каквоћа, која би доносила плаћање мањих дажбина; 2) код прегледа робе за повраћај трошарине, да је у пријави пијављена већа количина или друга каквоћа, која би доносила повраћај веће суме трошарине." 70 На предлог Претседника О. Бр. 37025 Градско веће је Одлучило: Да се текст позиције 2 партије 3 буџета расхода ветеринарско-кланичног отсека за 1935/36 годину измени у толико што ће на место: „награда за прековремени рад особљу кланице" гласиги: „функциони додатак и награда за прековремени рад." 71 На предлог Претседника О. Бр. 36940 Градско веће је Одлучило: ; ' ' ! 1 1Ј : !„_ _Ј Да се Општина сагласи са предлогом г. министра финансија у акту Бр. 5991/35 и да у комисију за оцену накнаде, коју би држава имала да учини Општини београдској за заузета општинска имања од 1919 године до краја 1934 године, уђу ова лица: г. Др. Драгољуб Аранђеловић, префесор Универзитета, г. Др. Михајло Јовановић, члан Главне конгроле, г. Милош Јовичић, судија Касационог суда, г. Анта Вилдовић, члан Државног савета и г. Милан Јелић судија београдског Апелационог суда. Да овој комисији поред одређених представника државе у поменутом акту буду придодати као представници Општине г.г. Марјан Вујовић, директор Техничке дирекције и Милош Анђелковић, референт одељка Е. А. Ову одлуку доставити г. Министру финансија, како би одређена комисија одмах приступила овом послу.

На предлог Претседника О. Бр. 36941 Градско веће је Одлучило: Да се у мешовиту комисију за утврђивање одговарајућег дела државног земљишта