Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 153

ЗАПИСНИК VI редовне седнице Градског већа Општине града Београда одржане 3марта193б г.

1) Саопштења. 2) Предлог за одређиваше градских већника за потписивање општинских обавеза. 3) Предлог за израду кућних взза у улици Прилаз у Земуну. 4) Предлог за оправку аутотанка марке „Перл" Земунског одељка. 5) Предлог за израду нове уличне канализације у Сомборској улици на делу од улице Димитрија Туцовића до Југословенске улице. 6) Предлог за одобрење лицитације за оправку и проширење општинске кланице. 7) Предлог за одобрење лицитације за зидање нових гробница у алеји великана на Новом Гробљу. 8) Предлог за оправку зграде Повереништва за оснивање земљишних књига у Љубе Недића ул. бр. 12. 9) Предлог за уступање у закуп општинских станова Велимиру Милојковићу и Љуби Стефановићу. 10) Предлог за изд,аван»е у привремени закуп општинских плацева Браниславу Премовићу и бродоградилишту „Србија". 11) Предлог за издавање у закуп општинских киоска. 12) Предлог за издаваи>е условног уверења за пријем у чланство општине г-ђе Клер де Погис. 13) Експропријација имања Светозара Влајковића у Доситејевој ул. 14) Предлог за откуп зграде и инвентара од г. Матије Стазића у Панчевачком Риту, који је уступљен Општини. 15) Предлог за давање помоћи у виду пензија и сталне месечне помоћи. 16) Предлог буџета за 1936/37 годину. Позив на седницу достављен је свима већницима. Седници су присуствовали градски већници г.г.: Павле Карарадовановић, Мил. С. Јевремовић, Марко Ђ. Радовић, Милорад Крстић, Душ. Михаиловић, др. Петар Марковић, Алимпије Сеничић, Ж. М. Константиновић, Милош П. Милорадовић, Драг. Радосављевић, Милорад Т. Симовић, В. Димитријевић, М. Демајо, М. јанковић, др. С. Живановић, Стојан Крстић, Дим. А Богдановић, Илија Богдановић, Миша Смедеревац, М. У. Благојевић, Павле Лауташевић, Ђорђе Зрпнић, арх. Б. Бајаловић, Мих. Лукаревић, Б. Крекић, Ђорђе Грбовић, Предраг Јов. Медицијан, др. Мита Поповић, М. С. Пауновић, арх. Б. Живадиновић, др. Јован Мијушковић, Д. Хохнер, др. М. Станојевић др. И. Бацковић, Стеван Милутиновић, др. Љуб. Стојановић, В. К. Станковић, др. Лав Брандајс, др. Влад. Николић, Ђура Жигић, инж. Љ. Гођевац, др. Ст. Поповић, МилМишковић, Душан С. Николајевић, Ст. К. Трпковић, Ђ. Попара, Гојко М. Новитовић, Миливоје М. Т. Стефановић, инж. Б. Вучковић, Милорад Марковић, др. Т. Симић, Драг. М.

Тодоровић, Божидар Матовић, .Коста К. Петровић, Бранко Поповић, Т. Здравковић, Ник. А. Стојановић, др. М. Протић, Милош П. Радојловић, Бл. Ј. Антонијевић, др. Душан М. Поповић и Александар М. Леко. Претседник г. Влада Илић отворио је седницу и констатовао да има кворума за рад у смислу § 71 Закона о градским општинама. За овераче записника одређени су градски већници г.г. Миливоје Благојевић и Момчило Јанковић.

-1

Деловођа већа саопштава да су се извинили градски већници г.г.: Милић Сокић, Марко Живановић, Милан Нешић и Недељко Савић.

На предлог Претседника О.Бр. 6825 Градско веће је Одлучило: Да се за потписивање општинских обавеза у смислу § 96 ст. 2 Закона о градским. општинама, изаберу већници г.г. Стефановић М. Миливоје и Антонијевић Благоје, а као њихови заменици већници г.г.: Матовић Божидар и Пауновић Миодраг.

На предлог Претседника О.Бр. 5417 Градско веће је Одлучило: 1) Да се у вези са каналигањзм и калдрмисањем улице ,,Прилаз" у Земуну пре израде калдрме израде и каналске кућне везе. 2) Да се израда озлх веза као вишак ,радова уступи предузимачу инж. Алехсију Сахарову за предрачунску суму од 111.925.— дин. 3) Да се исллата ових радова има вр|шити као предујам на терет благајничке готовине (обртне главнице) Земунског грађевинског регулационог фонда. 4) Сопственици имања да трошкове за израду ових веза рефундирају благајничкој готовкни грађевинско-регулационог фонда било од једанпут било у 4 полугодишње рате с тим да на неподмирене суме плаћају инте.рес од 6%, рачунајући од дана доставе одлуке издане по § 105 грађевинског закона. Да се неподмирени дуг укњижи у књиаи грађевинско-правних обавеза (§ 113 грађевинског закона).