Opštinske novine

3

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Сгр 201

м- с !тим да на име кирије плаћа Општини 25.динара годишње од 1 м 2 . Закупац је дужан д-а кирију плаћа сваког месеца унапред, а најдаље до петог дана у дотичном месецу. Остали услови предвиђени су у одлуци Ф.Бр. 16808/36. 56 На предлог Претседника О.Бр. 7398 Градско веће је Одлучило: Да се Сави Трајковићу, беспосленом раднику, који се сада налази у Болници, а к!ој!и је оптерећен са троје нејаке деце и жном уг ступи на бесплатно уживање општински стан бр. 9 у Фр.анше д' Епе.ре-а улици бр. 45 у којем именовани са породицом сада сганује с тим, да му се отпише дуговање за кирију за. исти стан. Уживање овога стана трајаће док се не донесе друга одлука Градск'ог већа, која.би; ову ставила ван снаге. Остали услови предвиђени су у одлуци Ф.Бр 14501/36. 57 На предлог Претседника О.Бр. 7440 Градсло веће је Одлучило: Да се сходно § 29 Закона о народним' школама, г-ђи Ружици Лазић учитељици, нз наплаћује кирија за стан бр. 3 павиљон I у ул. Гундулићев венац бр. 30, већ да јој се и даг ље врши обустава станарине,. Овом одлуком ставља се ван снаге одлука Градског већа за град Београд О.Бр. 43004 од 29 новембра 1935 године.

58

На предлог Претседника О.Бр. 7442 Градско веће је Одлучило: Да фирма Југословенска Стандард Вакум Оил Комп. Д.Д., постојећу бензинску пумпу која се налази на углу Авалскога пута и Л>утице Богдана улице на општинском земљишту, услед радова на изградњи пруге Славија-Топовске шупе, премести о свом трошку на исту раскрсницу а на место одређено споразумно између Техничке дирекције и Дирекције трамваја и осветљења, које је назначено у ситуацији црним мастилом под знаком ,,В". Премештај бензинске пумпе закупац има да изврши одмах с тим ; да место на коме се сада налази бензинска пумпа доведе у исправно стање.

Услови закупа остају они који су прздвиђе:ни у одлуци Градског већа О.Бр. 28979 од 30 августа 1935 годинз, која одлу^а има силу уговора. 59 На предлог Претседника О.Бр. 8691 Градско веће је Одлучило: Да се Аутомобилском клубу Краљевине Југославије — централа — изда у закуп општинско земљиште у травњаку пред зградом у ул. Француској бр. 7 на коме месту-земљишту може поставити једну стабилну бензинску пумпу чији ће резервоар бити на имању закупца — Аутомобилског клуба, у колском улазу, а у свему према скици и плану, као и условима које буде прописала Управа града Београда с тим да Аутомобилски клуб плаћа Општини града Београда на име кизије по 600,— динара месечно унапред, а најдаље до петог дана у месецу. Овај закуп земљишта траје једну годину дана, рачунајући од дана зауззћа земљишта од када се има рачунаги и уговорена кирија. Ако се овај закуп не би продужио по истеку закупног рока од јед-не године дана, у том случају закупац јз дужан земљиште и тротоар предати Општини у стању у каквом га је примио о чему ће се саставити записник примопредаје,. Закупац не може овај закуп пренети на другог без одобрења Општине, нити исти може издавати у пазакуп, а ако ово учини онда овај закуп престаје важити и Општина има право закупца иселити без икакве накнаде и без интервенције друге власти. Техничка дирекција Општине града Београда одредиће тачно места и границе на коме се пумпа има поставити и водиће рачуна да иста буде подигнута према одобреном плану.. Закупац нема права ни на какву накнаду штете, а у вези са овим закупом. Закупац је дужан одржавати примерну чистоћу око пумпе и код надлежне власти сам је одговоран за чистоћу. Закупац око пумпе л не може држати сандуке, канте и томе слично. Уговорна такса, као и све остале таксе у колико би их било из озог захупа, падају на терет закупца - АутомобилскИ клуб. Ако се закупац-Аутомобилски клуб Краљевине Југославије не би придржавао предњих услова, закуподавац-Општина града Београда власна је кад наступи један од напред побројаних случајева да овај закуп откаже у свако доба на петнаест дана у напред, у ком случају закупац је дужан иселити се из закупног 1 добра без интервенције друге власти и без права. тражења ма какве на-снаде од стране Општине за евентуално претрпљену штету..