Opštinske novine

5

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 509

II. Превоз спојног материјала, шљунка, песка, шљаке, шута, земље, прашине и др. по један м 3 и то: 1. до удаљености од 1 км., динара 7, 2. до удаљености од 2 км., динара 9.3. до удаљености од 3 к ! м., динара 11.4. за сваки даљи започети к ! м., дин. 2,III. Превоз ломљеног камена вел. 25—35 см. по 1 м 3 : 1. до удаљености од 1 к'м'., динара 8.2. до удаљености од 2 км., динара 10,3. до удаљености од 3 км 1 ., динара 12.4. за сваки даљи започети к ( м., дин. 2,IV. Превоз ломљеног камена вел. 40—50 см. по 1 м 3 : 1. до удаљености од 1 км 1 ., динара 8.2. до удаљености од 2 км., динара 10.3. до удаљености од 3 км., динара 12,4. за сваки даљи започети к'м., дин. 12.V. Превоз полукоцака, по 1 м 3 : 1. до удаљености од 1 км., динара 8.2. до удаљености од 2 км 1 ., динара 10.3. до удаљености од 3 км., динара 12.4. за сваки даљи започети к ! м., дин. 2.VI. Превоз печене цигле за полагање тротоара, оправке на каналима, зградама и др. по 1000 комада: 1. до удаљености од 1 км., динара 20.2. до удаљености од 2 км., динара 25.3. до удаљености од 3 км., динара 30.4. за сваки даљи започети Км., дин. 5,VII. Превоз угљена са жељезничке станице: 1. На градску кланицу, по ваг. од 10.000 кгр. динара 200.2. За градски парни ваљак и; магистрагско двориште динара 150.3. У шоклу Кр. Томислава на Југослојв. тргу динара 150.VIII. Превоз разног материјала у режији: као блата, прашине, смета, земље и другог материјала: 1. Једна једнопрежна кола са кочијашем, дневно 10 сати рада динара 60.2. Једна двопрежна кола са кочијашем 1 , дневно 10 сати рада динара 90.—

92 На предлог Претседника О.Бр. 25421 Градско веће је Одлучило: Да се изради једноструки трамвајски колосек са ^едном укрсницом на крају улице Краља Александра од „Цветкове механе" па даље у дужини од 400 м. колосека. Сав гвоздени материјал и ваздушна линија за израду овог колосека има се узети из резерве материјала, који Дирекција трамваја и осветљења има за одржавање трамвајских пруга и ваздушне мреже. Набавка осталог материјала за доњи строј као и исплата радне снаге у износу од 91.494,32 дин. има се провизорно узети из позиција за одржавање трамвајских пруга и ваздушне мреже по редовном буџету. Одмах после овог ће Дирекција трамваја и осветљења поднети предлог на који ће се начин и из којих средстава набавити нов гвоздени материјал и ваздушна линиј,а као и допуна осталог узетог материјала и радна снага потребна за одржавање трамвајских пруга. Сав посао око ове израде извршиће Дирекција трамваја и осветљења у својој режији. Земљане радове као и набавку погребног материјала уступиће приватном најповољнијем понуђачу путем прикупљених понуда. У комисију за израду овог посла, прикупљању и отварању понуда одређује се од стране Градјског поглаварства већник г. Милорад Крстић а од стране Дирекције трамваја и осветљења г. Свет. Марјановић, шеф Отсека за одржавање пруге и г. Атанасије Кумануди, шеф рачуноводства. 93 Код тачке дневног реда „ТСратка питања" говорили су: Г. Богдан Крекић, који износи да грађевинска делатност у Београду у току ове гдине није била жива, па моли г. Претседника да предузме мере код Краљевске владе, да се питање етажне својине што пре реши, како би се изградња Београда повећала. Г. Никола Стојановић дао је објашњење по допису штампе о његовом говору на прошлој седници Градског већа. Г. Претседник извештава да је питање етажне својине проучено и да ]е предложено Министарству да се одобри. Затим је седница закључена у 8,30 час.

Оввравају. Градски већници: Претседник Божидар Матовић, с. р. Градске општине, Миливоје Јевремовић, с. р. Влада Илић, с. р.