Opštinske novine
Стр 678
ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ
чл. 25; чл. 27 постаје чл. 26; и чл. 28 постаје чл. 27; ж) Чл. 29 постаје чл. 28 и из њега са брише све од речи „у сврху снабдевања водом...." па све до краја члана. з) Чл. 30 постаје чл. 29 а чл. 31 постаје чл. 30. Ове измене ступају на снагу на дан 1 јануара 1937 год. 3 Код тачке дневног реда: „Предлог за измену појединих ставова у Трошаринској тарифи" говорили су већници г. г. Павле КараРадовановић и Др. Влад. Николић, па је затим Г радско веће на предлог Претседџика О.Бр. 36757 и 36391 Одлучило: I Да се тачка 18 члана 17 Уредбе о трошарини Општине града Београда од 11 јула 1936 године измени и измењена да гласи: „Произвођачи који ироизводе вино и ракију са сопственог земљишта, а на атару Оп штине београдске не плаћају трошарину на оно вино и ракију које употребе за кућну употребу и то: а) за вино до 2 члана породице и кућне послуге преко 15 год. старих 600 лит., а за сваког даљег члана породице и послуге преко 15 година по 100 лит. год. б) за ракију до 5 чланова породице и кућне послуге преко 18 год. старих 25 хл. ст. рак. а преко 5 чланова 50 хл. ст. рак. За осталу количину која се приликом обрачуна утврди да недостаје узима се да је продана за потрошњу у трошаринском реону и има се наплатити трошарина". Да ова измена ступи у живот на дан 1 јануара 1937 године. II Да се према мишљењу Одбора за трошаринска питања у Тарифи уз Уредбу о трошарини Општине града Београда од 11 јула 1936 год. учине следеће измене и допуне: 1. Тар. Бр. 2 тач. 1 Трошаринске тарифе мења се и гласи: „Фино: карфиол, шпаргла, плави и црвени патлиџан, зелени пасуљ (боранија), зелени грашак и боб, краставци, паприка, млади кромпир, артишока, прокељ (бриселски купус) броколи, карда, све овде поменуто од 1 децембра до 1 маја од 100 кгр. 100,— дин". 2. Тар. бр. 7 тач. 3 Трошаринске тарифе мења се и гласи: „Суво грожђе од 100 кгр. 100,— дин.".
3. Тар. Бр. 13 тач. 1 Трошаринске тарифе мења се и гласи: „смокве свеже и суве, рошчићи и кестење од 100 кгр. 50,— дин.". 4. У тач. 2 Тар. бр. 13 Трошаринске тарифе бришу се речи: „смокве суве". 5. У Тар. бр. 15 трошар. тарифе стопа на маслинке свеже или суве и т. д. смањује се од 100,— дин. на 50,— дин. 6. У Тар. бр. 21 трошар. тарифе после речи: „и кукоља" — додају се речи: „семе луцерке детелине, хељде, сирка и просо". 7. Код Тар. Бр. 21 трсшар. тарифе додаје се примедба која гласи: „Уљани плодови и уљано семење као: репица, буков, жир, соја, семе слачицино, сунцокретово, маково, тиквино, сезамово, памуково, ланено, конопљано, рицинусово и други уљани плодови и семење особено не поменутих за индустр. занатску прераду под контролом употребе: а) за израду уља за јело од 100 кг. 25,динара. б) за Израду техничких уља од 100 кг. 2,— динара. 8. Тар. бр. 43 трошар. тарифе мења се и гласи: „живинско перје: 1. постељно очишћено од 100 кг. 500,динара. 2. остало, па и главе и крила од тица; целе тице од 100 кг. 50,— дин. 9. Тар. бр. 49 трошар. тарифе мења се и гласи: „длаке и остале животињске материје непоменуте: 1. длаке говеђе и телеће, свињске чекиње не прерађене и коњске од 100 кг. 10,— дин. 2. свињска чекиња прерађена, длака од паса, зечева, јелена, јазаваца, камиле и остале животињске длаке на другом месту не поменуте од 100 кг. 50,— дин.; 3. све остале животињске масти нарочито не поменуте, као и сало од јазаваца, медведа и т. д. од 100 кг. 10,— дин. Примедба: Маст, сало и лој за индустријско-занатске потребе под контролом употребе од 100 кг. 1,— дин. 10. У тар. бр. 51 трошар. тарифе под 2 додају се тач. в) која гласи: „окрајци при изради дасака од 1 м 3 10,динара. од 100 кг. 2,— динара. 11. Тар. бр. 59 трошар. тарифе мења се и гласи: „Јака алкохолна пића као: арак, коњак, рум, ликер и друга заслађена или зачињена на другом месту не поменута јака алкохолна пића 1 хл. ст. 5,— дин. Примедба: на предмете из овог тар. броја произведене у трошаринском реону наплаћи-