Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 301

требе Земуна. Изнео је разлоге против проширења централе и пледирао да ово питање узму у проучавање Одбор за електричну централу или једна специјална комисија, у циљу стављања предлога Градстсом већу за раскид уговора или за побољшање услова продаје електричне енергије.

Градски већници: Миливоје Јевремовић, с. р. Живан Ранковић, с. р.

Потпретседник г. Драгољуб Тодоровић изјавио је да са задовољством прима сутестије г. Петровића и да ће Општина предузети све што треба да њени интереси и интереси грађана буду заштићени. За овим је седница закључена у 19,40 часова. Оверавају: Потпретседник Градске општине, Драг. Тодоровић, с. р.

Службени извештаји

одлука градског већа Смањење такса за довволу стајања аутомобила на одређеним станицама КРАЉЕВИНА ЈУГОСЛАВИЈА ГРАДСКО П01 ЛАВАРСТВО БЕОГРАД ПРИВРЕД. ФИНААС. ДИРЕКЦИЈА Ф. Бр. 8055 12 марта 1937 год. у Београду Усвајајући мишљење Финансијског Одбора и Одбора за таксена и пијачна питања, а на оснони § 96 Закона о градским општинама, лодносим градском већу ПРЕДАОГ: Да се такса за дозволу стајања аутомобила нја одређеним станицама по ТБр. 402 став а) таксене тарифе смањи од 500 на 250 динара годишње, с тим да ово смањење важи од 1 јануара 1936 године. У Београду 12 марта 1937 године. Вд. директора Претседник Ј1>. Николнћ, с. р, Градске општине, Влада Илић. с. р. ГРАДСКО ПОГЛАВАРСТВО БЕОГРАД ОПШТЕ ОДЕЉЕЊЕ О. Бр, 7285 11V-1937 Градско веће на седници својој од 28 априла 1937 године у евему је усвојило Предњи предлог г. Претеедника. Ова одлука Градског већа постала је извршна на оенову § 134 Закона о градским општинама, пошто у одређеном року није задржана од извршења. 7 маја 1937 године Деловођа Градског већа, директор Општег одељења, Б. Павловић, с. р.

књижевни конкурс „Београдских општинских новина" Награде: за најболуЈ причу из београдскоГ живота 2-000, за најбољи есеј о Београду или околини 1.200,—, за најбољу Песму са мотивом из БеоГрада 500,— динара. Да би се подстакли писци да обрађују у својим књижевним делима београдске мотиве и београдски живот, као и да се помогну писци који свој књижевни рад вежу за Београд и околину, — Градско поглсцваретво Београд одлуком својом ОБр. 13235 од 9 јуна 1937 расписало је специјални књижевни конкурс на основу чл. 7 Правилника о издавању и уређивању „Београдских општинских новина". Конкурс обухвата: 1) једну причу из београдског живота, која не сме бити већа од ! два штампана табака обичне осмине; награда 2.000,— динара; 2) тедан есеј о Београду или околини (уметнички опис, успомене из старог Београда, слика из београдске| прошлости или садашности и сл.), који не сме бити већи од један и по штампан табак обичне осмине: награда 1.200,— динара; 3) једну краћу песму, у стиху или прлзи, са мотивом из 1 прошлости или садашљости Београда, или његове околине; награда 500,динара. Од сваког рода наградиће се само по једно дело и штампаће се у. часопису „Београдске општинске новине", које ће писцу, по захтеву, сачувати слог ради публиковања у засебном издању-књизи, на којој треба да стоји да је награђено на специјалном књижевном конкурсу „Београдских општинских новина." ' ! Примљена и награђена дела остају својина писца. Конкурс је анониман. Шифра на делу треба да буде иста као и (шифра на затвореном! запечаћеном коверту у коме ће б!ити име писца,