Opštinske novine
Стр. 306 ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ МЕСЕЧНИ И НЕДЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ
о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке, равног материјала и радничких надница на београдском тргуод 1/У до 31/У и од 5/У1 до 11/У! 1937 год.
Просечна цена
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
В Р С Т А
Мера
у динарима
месеч.
2 нед.
месеч.
2 нед.
Жито
100 кгр.
161.37
158.—
Патлиџан црвени
1 кгр.
16.56
11.25
Пшеница
Патлиџан паави
1 ком.
7.15
2.50
Раж
„
126.81
117.50
Паприка љута
100 ком.
39.99
18.75
Јечам
„
122.50
116.-
„ туршијара
,,
129.68
92.50
Овас
„
89.87
102.50
„ бабура
,,
293.75
140.-
Кукуруз у зрну
89.37
95.50
Краставци
10 ком.
365.62
170.-
у клипу
„
—.—
—.—
Ротквице
1 веза
0.87
0.87
Брашно и хдеб
1 кгр.
2.75
Роткве
1 кгр,
2.-
1.50
Брашно пшенично Но. 2
2.75
Боће
Но. 1
„
3.—
3.-
Јабуке
1 кгр.
12.65
20.—
„ „ бело
»
3.50
3.50
Крушке
10.81
11—
» » кукурузно
2.-
2.—
Брескве
.»».
—.—
16.50
Хлеб пшенични црни
»
3.—
3.-
Кајсије
—.—
16.50
и бели
•
4.-
3.50
Трешње Вишње
»> -__± »»
10.08
6.50 6.—
Месо
Јагоде
. ^»
17А1
6.-
Говеђина
1 кгр.
10.-
10.-
Малине
—.—
12.-
„ жива мера
100 кгр.
482.50
525.-
Грожђе
—.—
—.—
Телећина
1 кгр.
18.75
18.50
Шљиве ранке
—.—
—.—
„ жива мера
100 кгр.
850.—
800 —
Шљиве јесење
■»» *
—
—.—
Јагњећина
1 кгр.
10.-
10.-
Шљиве сушене
»»
7.—
^7—
и жива мера
100 кгр.
406.25
325.-
Лубенице
1 ком.
—
Овчетина
1 кгр.
9.25
11.-
Диње
—.—
—.—
| * жива мера
100 кгр.
Мушмуле
1 кгр.
—.—
Свињетина
1 кгр.
15.-
15; -
Ораси без љуске
18.—
19.50
„ жива мера
100 кгр.
715.62
662.50
Ораси са љуском
»»
6.—
6.—
Свињско сушено
1 кгр.
19.12
18.50
Кестен
»»
—.—
——
Кобасице
„
17.37
21.-
Смокве свеже
■ »>
6.81
5.50
Шваргле и чварци
„
12.—
12.-
суве
1 ком.
9.50
8.75
Пршута Салама
25.—
27.25
Лимун
0.93
1 50
„
31.50
31.-
Банане
2.65
2.
Шунка кувана
и
38.31
36.50
Неранџе
2.50
2.25
Шунка некувана Сланина сирова
"
30.56 13.37
23.13.50 Колонијална и друга роба
1 кгр.
15.—
15.-
п сува
20,06
21.75
Шећер у коцкама
„ ужичка
„
26.60
22.—
„ у кристалу
13.—
13.-
Маст свињска
„
15.-
15.-
У праху
15. —
15.—
Сало
„
15.25
16.—
Кафа сирова
»»
65.—
65. —
Лој топљен
„
11.—
11.-
„ пржена
»»
82.50
82.50
и нетопљен
9.18
8.50
Шећер жути
»»
24.—
24.-
Со млевена
3.37
3.37
Риба
Бибер крупан
40.-
40.-
Шаран
1 кгр.
10.62
11.50
Бибер ситан
45.—
45.—
Сом
21.56
19.50
Паприка млевена
30.-
30.-
Кечига
33.62
28.—
Г ершла
♦»
12.-
12.-
Смуђ Пастрмка
п
23.12
22.75
Фида
»»
8.50
6.50
„
Макарони
»»
13.50
13.50
Штука
„
13.87
16.*50
Криз
»»
5.—
5.-
Бела
„
7.06
7. -
Бадем са љуском
»»
32.50
32.50
Бадем без љуске
57.-
57.—
МлсЕо
Лешник са љуском
12.-
12.-
Млеко кравље
1 лит.
2.25
2.—
Лешник без љуске
40.25
41.-
Млеко овчије
„
2.75
2.75
Ванила у шипкама
775.-
775.-
Млеко кисело
1 крг.
7.31
7.-
Ванила у праху
800.-
800.-
Масло (путер)
„
26.87
27.-
Пиринач
»»
9.-
9.—
Масло топљено
„
26.12
26.-
Урма
»»
35.50
25.50
Кајмак
„
20.37
21.50
Мак
»»
16.-
16.-
Сир обичан
„
10.12
10.50
Чај
»•
140.-
140.—
„ сомборски
„
17.12
17.-
Цигура
»»
18.-
18.-
„ качкаваљ
20.75
20.50
Цимет у шипкама
»»
75.-
75.-
и трбпист
„
22,25
22.-
Цимет ситан
>»
80,—
80.-
, ементалер
»
31.62
52. -
Грожђе суво
15.-
15.-
Какао
50.-
50.-
Поврће
Чоколада
68.-
68.-
Пасуљ
1 кгр.
4.31
4.-
Зејтин за јело
1 лит.
20.-
20.-
Боб
„
6.81
7.—
Сирће винско
5 —
5.-
Сочиво
„
8.56
8.—
Есенција
51.50
51.50
Грашак у зрну млад
„
14.50
4.-
Мед
1 кгр.
16.-
16.-
Грашак у зрну зрео
„
9.56
9.—
Восак
57.50
57.50
Кромпир стари
„
1.50
1.50
Пекмез од шљива
8.-
12.-
Кромпир нови
„
4.37
2.-
Свеће воштане
80.-
80.—
Лук Прни
„
1.30
1.62
„ стеаринске
28.
28.-
Лук бели
„
7.81
7.50
„ парафинске
16.—
16.-
Лук прази
1 веза
2.50
1.—
Сапун за умивање
1 ком.
8.—
3.-
Боранија
1 кгр.
16.-
5.50
Сапун за рубље
1 кгр.
10.50
10.50
Бундева
1 ком.
—.—
—.—
Сумпор у шипкама
10-
10.—
Тиквице
1 кгр.
9.93
3.62
Сумпор у праху
8.—
8.—
Шаргарепа
„
3.68
2.87
Сода камена за рубље
3.—
3.—
Купус сладак
„
5.21
3.87
Сода масна за сапун
10.-
10.-
Купус кисео
3.15
3.25
Плави камен
8.-
8.—
Спанаћ
1.93
5.-
Маст за обућу
1 ком.
5.50
5.50
Рен
9.12
8.75
Шпиритус рафиниран
1 лит.
54.—
54.—
Цвекла
2.62
2.75
Шпиритус за гориво
10.—
10.-
Кељ
—.—
—.—
Петролеј
7.-
7.—
Келераба
1 веза
2.93
1.25
Бензин
,
7.50
7.50
Карфиол
1 ком.
5.68
4.50
Квасац
1 кгр.
32.-
32.-
Зелен за супу
1 веза
2.06
2.—
Лорбер
14.—
14.-
Першун
0.75
0.75
Маслине
18.-
18.—
Мирођиј
„
0.75
0.75
Риба сува
17.-
17.-
Целер
1 кгр.
3,50
3.-
Сардина
1 кут.
23.-
23.