Opštinske novine

Стр. 306 ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ МЕСЕЧНИ И НЕДЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ

о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке, равног материјала и радничких надница на београдском тргуод 1/У до 31/У и од 5/У1 до 11/У! 1937 год.

Просечна цена

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

В Р С Т А

Мера

у динарима

месеч.

2 нед.

месеч.

2 нед.

Жито

100 кгр.

161.37

158.—

Патлиџан црвени

1 кгр.

16.56

11.25

Пшеница

Патлиџан паави

1 ком.

7.15

2.50

Раж

126.81

117.50

Паприка љута

100 ком.

39.99

18.75

Јечам

122.50

116.-

„ туршијара

,,

129.68

92.50

Овас

89.87

102.50

„ бабура

,,

293.75

140.-

Кукуруз у зрну

89.37

95.50

Краставци

10 ком.

365.62

170.-

у клипу

—.—

—.—

Ротквице

1 веза

0.87

0.87

Брашно и хдеб

1 кгр.

2.75

Роткве

1 кгр,

2.-

1.50

Брашно пшенично Но. 2

2.75

Боће

Но. 1

3.—

3.-

Јабуке

1 кгр.

12.65

20.—

„ „ бело

»

3.50

3.50

Крушке

10.81

11—

» » кукурузно

2.-

2.—

Брескве

.»».

—.—

16.50

Хлеб пшенични црни

»

3.—

3.-

Кајсије

—.—

16.50

и бели

4.-

3.50

Трешње Вишње

»> -__± »»

10.08

6.50 6.—

Месо

Јагоде

. ^»

17А1

6.-

Говеђина

1 кгр.

10.-

10.-

Малине

—.—

12.-

„ жива мера

100 кгр.

482.50

525.-

Грожђе

—.—

—.—

Телећина

1 кгр.

18.75

18.50

Шљиве ранке

—.—

—.—

„ жива мера

100 кгр.

850.—

800 —

Шљиве јесење

■»» *

—.—

Јагњећина

1 кгр.

10.-

10.-

Шљиве сушене

»»

7.—

^7—

и жива мера

100 кгр.

406.25

325.-

Лубенице

1 ком.

Овчетина

1 кгр.

9.25

11.-

Диње

—.—

—.—

| * жива мера

100 кгр.

Мушмуле

1 кгр.

—.—

Свињетина

1 кгр.

15.-

15; -

Ораси без љуске

18.—

19.50

„ жива мера

100 кгр.

715.62

662.50

Ораси са љуском

»»

6.—

6.—

Свињско сушено

1 кгр.

19.12

18.50

Кестен

»»

—.—

——

Кобасице

17.37

21.-

Смокве свеже

■ »>

6.81

5.50

Шваргле и чварци

12.—

12.-

суве

1 ком.

9.50

8.75

Пршута Салама

25.—

27.25

Лимун

0.93

1 50

31.50

31.-

Банане

2.65

2.

Шунка кувана

и

38.31

36.50

Неранџе

2.50

2.25

Шунка некувана Сланина сирова

"

30.56 13.37

23.13.50 Колонијална и друга роба

1 кгр.

15.—

15.-

п сува

20,06

21.75

Шећер у коцкама

„ ужичка

26.60

22.—

„ у кристалу

13.—

13.-

Маст свињска

15.-

15.-

У праху

15. —

15.—

Сало

15.25

16.—

Кафа сирова

»»

65.—

65. —

Лој топљен

11.—

11.-

„ пржена

»»

82.50

82.50

и нетопљен

9.18

8.50

Шећер жути

»»

24.—

24.-

Со млевена

3.37

3.37

Риба

Бибер крупан

40.-

40.-

Шаран

1 кгр.

10.62

11.50

Бибер ситан

45.—

45.—

Сом

21.56

19.50

Паприка млевена

30.-

30.-

Кечига

33.62

28.—

Г ершла

♦»

12.-

12.-

Смуђ Пастрмка

п

23.12

22.75

Фида

»»

8.50

6.50

Макарони

»»

13.50

13.50

Штука

13.87

16.*50

Криз

»»

5.—

5.-

Бела

7.06

7. -

Бадем са љуском

»»

32.50

32.50

Бадем без љуске

57.-

57.—

МлсЕо

Лешник са љуском

12.-

12.-

Млеко кравље

1 лит.

2.25

2.—

Лешник без љуске

40.25

41.-

Млеко овчије

2.75

2.75

Ванила у шипкама

775.-

775.-

Млеко кисело

1 крг.

7.31

7.-

Ванила у праху

800.-

800.-

Масло (путер)

26.87

27.-

Пиринач

»»

9.-

9.—

Масло топљено

26.12

26.-

Урма

»»

35.50

25.50

Кајмак

20.37

21.50

Мак

»»

16.-

16.-

Сир обичан

10.12

10.50

Чај

»•

140.-

140.—

„ сомборски

17.12

17.-

Цигура

»»

18.-

18.-

„ качкаваљ

20.75

20.50

Цимет у шипкама

»»

75.-

75.-

и трбпист

22,25

22.-

Цимет ситан

80,—

80.-

, ементалер

»

31.62

52. -

Грожђе суво

15.-

15.-

Какао

50.-

50.-

Поврће

Чоколада

68.-

68.-

Пасуљ

1 кгр.

4.31

4.-

Зејтин за јело

1 лит.

20.-

20.-

Боб

6.81

7.—

Сирће винско

5 —

5.-

Сочиво

8.56

8.—

Есенција

51.50

51.50

Грашак у зрну млад

14.50

4.-

Мед

1 кгр.

16.-

16.-

Грашак у зрну зрео

9.56

9.—

Восак

57.50

57.50

Кромпир стари

1.50

1.50

Пекмез од шљива

8.-

12.-

Кромпир нови

4.37

2.-

Свеће воштане

80.-

80.—

Лук Прни

1.30

1.62

„ стеаринске

28.

28.-

Лук бели

7.81

7.50

„ парафинске

16.—

16.-

Лук прази

1 веза

2.50

1.—

Сапун за умивање

1 ком.

8.—

3.-

Боранија

1 кгр.

16.-

5.50

Сапун за рубље

1 кгр.

10.50

10.50

Бундева

1 ком.

—.—

—.—

Сумпор у шипкама

10-

10.—

Тиквице

1 кгр.

9.93

3.62

Сумпор у праху

8.—

8.—

Шаргарепа

3.68

2.87

Сода камена за рубље

3.—

3.—

Купус сладак

5.21

3.87

Сода масна за сапун

10.-

10.-

Купус кисео

3.15

3.25

Плави камен

8.-

8.—

Спанаћ

1.93

5.-

Маст за обућу

1 ком.

5.50

5.50

Рен

9.12

8.75

Шпиритус рафиниран

1 лит.

54.—

54.—

Цвекла

2.62

2.75

Шпиритус за гориво

10.—

10.-

Кељ

—.—

—.—

Петролеј

7.-

7.—

Келераба

1 веза

2.93

1.25

Бензин

,

7.50

7.50

Карфиол

1 ком.

5.68

4.50

Квасац

1 кгр.

32.-

32.-

Зелен за супу

1 веза

2.06

2.—

Лорбер

14.—

14.-

Першун

0.75

0.75

Маслине

18.-

18.—

Мирођиј

0.75

0.75

Риба сува

17.-

17.-

Целер

1 кгр.

3,50

3.-

Сардина

1 кут.

23.-

23.