Opštinske novine
Стр. 322 _== ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ НЕДЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ
о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаЂе стоке, разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 7/УП до 13/УН 1937 год.
Просечна цена
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
В Р С Т А
Мера
у динарима
2 нед.
2 нед.
Жито
Патлиџан црвени
1 кгр.
5.-
Пшеница
100 кгр.
170.-
Патлиџан та.ви
1 ком.
1.87
Раж
152.50
Паприка љута
100 ком.
10.75
Јечам
122.50
„ туршијара
26.75
Овас
112.50
„ бабура
25.25
Кукуруз у зрну
„
92.50
Краставци
10 ком.
55. ~
У клипу
„
—.—
Ротквице
1 веза
1.12
Брашно и хлеб
Роткве
1 кгр,
1.75
Брашно пшенично Но. 2
1 кгр.
з.~
Боће
Но. 1
„
3.25
Јабуке
1 кгр.
4.50
„ „ бело
„
3.50
Крушке
6.50
„ и кукурузно
„
2.—
Брескве
,,
8.—
Хлеб пшенични црни
„
3.-
Кајсије
5.75
„ м бели
-
4.-
Трешње Вишње
••
9.50 8.50
Месо
Јагоде
,,
—.—
Говеђина
1 кгр.
11.--
Малине
,,
7.-
жива мера
100 кгр.
537.50
Грожђе
,,
—.—
Телећина
1 кгр.
19.—
Шљиве ранке
,,
3.25
жива мера
100 кгр.
687 50
Шљиве јесење
ч ,,
4,-
Јагњећина
1 кгр.
10.-
Шљиве сушене
,,
8.-
„ жива мера
100 кгр.
462.50
Лубенице
1 ком.
9.—
Овчетина
1 кгр.
10.50
Диње
,,
9.50
„ жива мера
100 кгр.
425.-
Мушмуле
1 кгр.
—. __
Свињетина
1 кгр.
14.—
Ораси без љуске
„
20.25
„ жива мера
100" кгр.
654—
Ораси са љуском
,,
6.-
Свињско сушено
1 кгр.
22.50
Кестен
,,
—.—
Кобасице
20.50
Смокве свеже
,,
8.75
Шваргле и чварци
13.-
суве
,,
10.25
Пршута
„ '
28.--
Лимун
1 ком.
1 43
Салама
31.50
Банане
»»
1.87
Шунка кувана
п
42.-
Неранџе
,,
2.87
Шунка некувана Сланина сирова
"
23.75 12.-
Колонијална и друга роба
„ сува
„
20.-
Шећер у коцкама
1 кгр.
15.-
„ ужичка
„
—.—
у кристалу
,,
13.-
Маст свињска
„
15.-
У праху
»»
15.-
Сало
16.-
Кафа сирова
,,
65.-
Лој топљен
„
11.50
пржена
»>
82.50
„ нетопљен
»
9.-
Шећер жути Со млевена
»
24.3.37 Риба
Бибер крупан
,,
45.-
Шаран
1 кгр.
10.50
Бибер ситан
,,
50.—
Сом
в
18.50
Паприка млевена
,,
28.-
Кечига
п
33.-
Г ершла
,,
12.-
Смуђ
„
26.50
Фида
,,
8.-
Пастрмка
„
—.—
Макарони
,,
13.-
Штука
„
12.50
Криз
,,
4.50
Бела
„
7.50
Бадем са љуском
,,
32.50
Бадем без љуске
,,
57.-
Млећо
Лешник са љуском
,,
12.-
Млеко кравље
1 лит.
2.25
Лешник без љуске
,,
41.50
Млеко овчије
2.75
Ванила у шипкама
,,
775.-
Млеко кисело
1 крг.
6.—
Ванила у праху
800.-
Масло (путер)
26.75
Пиринач
,,
9.-
Масло топљено
25.50
Урма
35.50
Кајмак
„
21.50
Мак
»»
14.-
Сир обичан
„
11.-
Чај
,,
150.—
„ сомборски
„
17.50
Цигура
,,
18.—
„ качкаваљ
21.-
Цимет у шипкама
,,
75.-
„ трбпист
„
20.-
Цимет ситан
н
80.-
„ ементалер
»
27.-
Грожђе суво Какао
»
16.50.- Поврће
Чоколада
м
60.-
Пасуљ
1 кгр.
4.25
Зејтин за јело
1 лит.
20.50
Боб
„
5.-
Сирће винско
5. -
Сочиво
„
9.-
Есенција
,,
51,50
Грашак у зрну млад
„
5.25
Мед
X кгр.
16.-
Грашак у зрну зрео
„
9.-
Восак
57.50
Кромпир стари
„
1.37
Пекмез од шљива
8.-
Кромпир нови
„
1.50
Свеће воштане
,
70.-
Лук ирни
„
2.-
„ стеаринске
,,
28.-
Лук бели
„
5.-
„ парафинске
,,
16.-
Лук прази
1 веза
0.87
Сапун за умивање
1 ком.
8.-
Боранија
1 кгр.
2.75
Сапун за рубље
1 кгр.
11.-
Бундева
1 ком.
2.25
Сумпор у шипкама
10.-
Тиквице
1 кгр.
2.37
Сумпор у праху
8.-
Шаргарепа
„
1.50
Сода камена за рубље
3.—
Купус сладак
„
—
Сода масна за сапун
м
10.-
Купус кисео
„
2.87
Плави камен
8.—
Спанаћ
„
6.-
Маст за обућу
1 ком.
5.50
Рен
„
5.75
Шпиритус рафиниран
1 лит.
54,—
Цвекла
„
2.—
Шпиритус за гориво
10.-
Кељ
—.—
Петролеј
7.—
Келераба
1 веза
1.37
Бензин
1 кгр.
7.50
Карфиол
1 ком.
3.25
Квасац
30.-
Зелен за супу
1 веза
1.25
Лорбер
14.-
Першун
0.75
Маслине
18.—
Мирођиј
„
0.75
Риба сува
1 кут.
17.-
Пелер
1 кгр.
2.37
Сардина
22.—