Opštinske novine
Стр. 394 ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ НЕДЕЉНИ ИЗБЕШТАЈ о најнижим, иајвеКим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке, равног материјала и радничких надница на београдском тргу од 31/УН до 6/УШ 1937 год.
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
| 1 нед.
Жито
Пшеница
100 кгр.
161.—
Раж
п
112-50
Јечам
„
107.50
Овас
„
99.—
Кукуруз у зрну
»
91.-
у клипу
Брашно и хдеб
Брашно пшенично Но. 2
1 кгр.
3.-
Но. 1
„
3.25
„ бело
„
3.50
„ „ кукурузно
п
2.—
Хлеб пшенични црни
„
3.-
бели
-
3.50
Месо
Говеђина
1 кгр.
11.50
„ жива мера
100 кгр.
542.50
Телећина
1 кгр.
19.—
„ жива мера
100 кгр.
800,-
Јагњећина
1 кгр.
11.—
„ жива мера
100 кгр.
475 —
Овчетина
1 кгр.
10.50
жива мера
100 кгр.
362.50
Свињетина
1 кгр.
14.75
„ жива мера
100 кгр.
725.—
Свињско сушено
1 кгр.
17.-
Кобасице
19.—
Шваргле и чварци
12.50
Пршута
43.50
Салама
31.-
Шунка кувана
47.75
Шунка некувана
27.50
Сланина сирова
13.50
сува
20.—
„ ужичка
26.—
Маст свињска
14.50
Сало
14.25
Лој топљен
10.50
„ нетопљен
9.50
Риба
Шаран
1 кгр.
9.50
Сом
„
17.50
Кечига
„
31.50
Смуђ
„
23.-
Пастрмка
„
—.—
Штука
„
10.50
Бела
-
6.-
| Мдеко
Млеко кравље
1 лит.
2.25
Млеко овчије
„
3.25
Млеко кисело
1 крг.
6.25
Масло (путер)
„
28.50
Масло топљено
„
31.-
Кајмак
„
20.75
Сир обичан
„
10.75
„ сомборски
*
22.—
в качкаваљ
„
18.-
„ трапист
»
23.25
„ ементалер
*
28.—
Поврће
Пасуљ
1 кгр.
4.—
Боб
„
3.25
Сочиво
„
10.-
Грашак у зрну млад
п *
10.25
Грашак у зрну зрео
„
10.25
Кромпир стари
1.50
Кромпир нови
»
1.67
Лук прни
„
1.75
Лук бели
„
4.25
Лук прази
1 веза
Боранија
1 кгр.
2.75
Бундева
1 ком.
1.87
Тиквице
1 кгр.
2. -
Шаргарепа
2.50
Купус сладак
2.-
Купус кисео
3.37
Спанаћ
5.-
Рен
6.75
Цвекла
2.—
Кељ
—.—
Келераба
1 веза
1.25
Карфиол
1 кОм.
3.-
Зелен за супу
1 веза
1.25
Першун
1.-
Мирођиј
1.25
Пелер
1 кгр.
3.25
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
1 нед.
Патлиџан црвени
1 кгр.
1.50
Патлиџан птави
1 ком.
0.87
Паприка љута
100 ком.
6.-
туршијара
- »»
11.50
„ бабура
10 ком.
13.25
Краставци
30.75
Ротквице
1 веза
1.37
Роткве
1 кгр,
2.-
Воће
Јабуке
1 кгр.
5.50
Крушке
•
5.—
Брескве
■ »» . ■•
8.75
Кајсије
,,
8.50
Трешње
,,
—.—
Вишње
„
—.—
Јагоде
% »»
—
Малине
,,
5.50
Грожђе
,,
7.25
Шљиве ранке
'• ,,
3.25
Шљиве јесење
. „ ,
1.75
Шљиве сушене
,,
8.50
Лубенице
1 ком.
6.25
Диње
,,
4.25
Мушмуле
1 кгр.
—.—
Ораси без љуске
/' „
20.-
Ораси са љуском
- ' ,,
6.—
Кестен
,,
—.—
Смокве свеже
-' »» :
10.50
„ суве
»»
10 50
Лимун
1 ком.
1.38
Банане
,,
2.-
Неранџе
2.67
Колониј ална и друга роба
Шећер у коцкама
1 кгр.
15.-
у кристалу
:- ""»» '
13.-
у праху
»»
15.—
Кафа сирова
»»
65.-
„ пржена
' >»
82.50
Шећер жути
24.—
Со млевена
'»■»
3.37
Бибер крупан
,,
45.-
Бибер ситан
»» '
50.—
Паприка млевена
28.-
Г ершла
12.-
Фида
»,
8.—
Макарони
,,
13.-
Криз
»»
4.50
Бадем са љуском
32.50
Бадем без љуске
,,
57.—
Лешник са љуском
-
12.—
Лешник без љуске
,,
41.50
Ванила у шипкама
,, ' ■' .
760.-
Ванила у праху
800.-
Пиринач
: ,»
9.25
Урма
35.50
Мак
,,
14.-
Чај
,,
150.—
Цигура
»»
20.—
Цимет у шипкама
,,
75.—
Цимет ситан
»»
80.-
Грожђе суво
18.—
Какао
»»
50.—
Чоколада
1 лит.
60.-
Зејтин за јело
20.50
Сирће винско
»,
5.—
Есенција
1 кгр.
51.50
Мед
18.-
Восак
57.50
Пекмез од шљива
,»
8.-
Свеће воштане
„
70.-
„ стеаринске
,,
26.-
„ парафинске
„
16.-
Сапун за умивање
1 ком.
8.—
Сапун за рубље
1 кгр.
11.—
Сумпор у шипкама
„
10.—
Сумпор у праху *'
„
8.—
Сода камена за рубље
N ,,
3.—
Сода масна за сапун
„
10,—
Плави камен
8.—
Маст за обућу
1 ком.
5.50
Шпиритус рафиниран
1 лит.
54.—
Шпиритус за гориво
,,
10.—
Петролеј
,,
7.—
Бензин
1 кгр.
7.50
Квасац
30-
Лорбер
14.-
Маслине
„
18.—
Риба сува
,,
17.-
Сардина
1 кут.
22.—