Opštinske novine

Стр. 394 ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ НЕДЕЉНИ ИЗБЕШТАЈ о најнижим, иајвеКим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке, равног материјала и радничких надница на београдском тргу од 31/УН до 6/УШ 1937 год.

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

| 1 нед.

Жито

Пшеница

100 кгр.

161.—

Раж

п

112-50

Јечам

107.50

Овас

99.—

Кукуруз у зрну

»

91.-

у клипу

Брашно и хдеб

Брашно пшенично Но. 2

1 кгр.

3.-

Но. 1

3.25

„ бело

3.50

„ „ кукурузно

п

2.—

Хлеб пшенични црни

3.-

бели

-

3.50

Месо

Говеђина

1 кгр.

11.50

„ жива мера

100 кгр.

542.50

Телећина

1 кгр.

19.—

„ жива мера

100 кгр.

800,-

Јагњећина

1 кгр.

11.—

„ жива мера

100 кгр.

475 —

Овчетина

1 кгр.

10.50

жива мера

100 кгр.

362.50

Свињетина

1 кгр.

14.75

„ жива мера

100 кгр.

725.—

Свињско сушено

1 кгр.

17.-

Кобасице

19.—

Шваргле и чварци

12.50

Пршута

43.50

Салама

31.-

Шунка кувана

47.75

Шунка некувана

27.50

Сланина сирова

13.50

сува

20.—

„ ужичка

26.—

Маст свињска

14.50

Сало

14.25

Лој топљен

10.50

„ нетопљен

9.50

Риба

Шаран

1 кгр.

9.50

Сом

17.50

Кечига

31.50

Смуђ

23.-

Пастрмка

—.—

Штука

10.50

Бела

-

6.-

| Мдеко

Млеко кравље

1 лит.

2.25

Млеко овчије

3.25

Млеко кисело

1 крг.

6.25

Масло (путер)

28.50

Масло топљено

31.-

Кајмак

20.75

Сир обичан

10.75

„ сомборски

*

22.—

в качкаваљ

18.-

„ трапист

»

23.25

„ ементалер

*

28.—

Поврће

Пасуљ

1 кгр.

4.—

Боб

3.25

Сочиво

10.-

Грашак у зрну млад

п *

10.25

Грашак у зрну зрео

10.25

Кромпир стари

1.50

Кромпир нови

»

1.67

Лук прни

1.75

Лук бели

4.25

Лук прази

1 веза

Боранија

1 кгр.

2.75

Бундева

1 ком.

1.87

Тиквице

1 кгр.

2. -

Шаргарепа

2.50

Купус сладак

2.-

Купус кисео

3.37

Спанаћ

5.-

Рен

6.75

Цвекла

2.—

Кељ

—.—

Келераба

1 веза

1.25

Карфиол

1 кОм.

3.-

Зелен за супу

1 веза

1.25

Першун

1.-

Мирођиј

1.25

Пелер

1 кгр.

3.25

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

1 нед.

Патлиџан црвени

1 кгр.

1.50

Патлиџан птави

1 ком.

0.87

Паприка љута

100 ком.

6.-

туршијара

- »»

11.50

„ бабура

10 ком.

13.25

Краставци

30.75

Ротквице

1 веза

1.37

Роткве

1 кгр,

2.-

Воће

Јабуке

1 кгр.

5.50

Крушке

5.—

Брескве

■ »» . ■•

8.75

Кајсије

,,

8.50

Трешње

,,

—.—

Вишње

—.—

Јагоде

% »»

Малине

,,

5.50

Грожђе

,,

7.25

Шљиве ранке

'• ,,

3.25

Шљиве јесење

. „ ,

1.75

Шљиве сушене

,,

8.50

Лубенице

1 ком.

6.25

Диње

,,

4.25

Мушмуле

1 кгр.

—.—

Ораси без љуске

/' „

20.-

Ораси са љуском

- ' ,,

6.—

Кестен

,,

—.—

Смокве свеже

-' »» :

10.50

„ суве

»»

10 50

Лимун

1 ком.

1.38

Банане

,,

2.-

Неранџе

2.67

Колониј ална и друга роба

Шећер у коцкама

1 кгр.

15.-

у кристалу

:- ""»» '

13.-

у праху

»»

15.—

Кафа сирова

»»

65.-

„ пржена

' >»

82.50

Шећер жути

24.—

Со млевена

'»■»

3.37

Бибер крупан

,,

45.-

Бибер ситан

»» '

50.—

Паприка млевена

28.-

Г ершла

12.-

Фида

»,

8.—

Макарони

,,

13.-

Криз

»»

4.50

Бадем са љуском

32.50

Бадем без љуске

,,

57.—

Лешник са љуском

-

12.—

Лешник без љуске

,,

41.50

Ванила у шипкама

,, ' ■' .

760.-

Ванила у праху

800.-

Пиринач

: ,»

9.25

Урма

35.50

Мак

,,

14.-

Чај

,,

150.—

Цигура

»»

20.—

Цимет у шипкама

,,

75.—

Цимет ситан

»»

80.-

Грожђе суво

18.—

Какао

»»

50.—

Чоколада

1 лит.

60.-

Зејтин за јело

20.50

Сирће винско

»,

5.—

Есенција

1 кгр.

51.50

Мед

18.-

Восак

57.50

Пекмез од шљива

8.-

Свеће воштане

70.-

„ стеаринске

,,

26.-

„ парафинске

16.-

Сапун за умивање

1 ком.

8.—

Сапун за рубље

1 кгр.

11.—

Сумпор у шипкама

10.—

Сумпор у праху *'

8.—

Сода камена за рубље

N ,,

3.—

Сода масна за сапун

10,—

Плави камен

8.—

Маст за обућу

1 ком.

5.50

Шпиритус рафиниран

1 лит.

54.—

Шпиритус за гориво

,,

10.—

Петролеј

,,

7.—

Бензин

1 кгр.

7.50

Квасац

30-

Лорбер

14.-

Маслине

18.—

Риба сува

,,

17.-

Сардина

1 кут.

22.—